reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

jak jeszcze słodsze to....napewno nie kupię ;)
(jabłuszko, które robiłam było swojskie i słodkie, bo bardzo dojrzałe, może dlatego jej nie smakowało, Kalina nie przepada za słodkimi rzeczami, woli stanowczo zupki jarzynowe - z czego ja się ogromnie cieszę :))

reklama
mikimauro strasznie często karmisz Maxia, a jest przecież na butli. To ja piersią karmię rzadziej Kaline :p

no własnie wiem larka, ale sami widzicie że nie jest jak baryłka miodku gruby [ hihi..], czasami przerwy wachają sie, tzn. nie co dwie godz a co 2,5h, kiedyś jadł co trzy godziny, ale teraz nie wytrzymuje i jak w zegarku zaczyna drzeć się po dwóch/ 2,5 h, mi się wydaje ze mały chce pić, tylko nie wiem jeszcze w którym momęcie, musze go wyczuć.

miki moja Maja ma to samo i az sie zaczynam zastanawiac czy nie zmienic jej mleko na 2- dla tych glodniejszych bo jeszcze w nocy mi sie zaczela czesto budzic pomimo tego ze na kolacje dostaje kaszke ok 150ml i w nocy wypija jeszcze ok 240ml mleka

lajficzku - moja mała też miała problem z butlą :) ale była tak ciekawa nowych smaków, że ta ciekawość zwyciężyła. Ale moja pierwsza kaszka była bardzo ściemniona, bo zamiast kilku łyżek stołowych dałam łyżeczki (źle przeczytałam instrukcję :-D:-D) więc dopiero jakiś tydzień temu miała pierwszą prawdziwą kaszkę. Smakowała.
A teraz daję jej wodę przez butlę. krzywi sie i robi podchody do butli, ale troche zawsze wypije. a słoiczki do tej pory były dwa. marchewka i marchewka z ziemniakiem. dzis bedzie ziemniak ze szpinakiem.
owoca jeszcze zadnego nie jadla...

no ja dzisiaj dałam Nikusiowi jabłuszko ale ze słoiczka zajadał się że hej a buziaka to tak szeroko otwierał że całą łyżeczkę by połkną
larkaa czytałam w broszurkach tych co dostałam ze szpitala że czasami to trzeba jedno danie podawać nawet i 15 razy żeby dziecko posmakowało tak że możesz jeszcze co jakiś czas wracać do tego czego teraz nie chce jeść

larkaa no Zuzia za samym jabłkiem też nie przepada, bardziej smakuje jej sama gruszka. Utrzyj może małej jeszcze do jabłka coś innego.
Zuzia coś jest z tym mlekiem chyba tutaj, bo ja też zauważyłam taki skok u małej. Jutro przyjdzie do nas h.v. to się jej zapytam.

reklama
mój Maxiolek je mniej więcej tak :
6.00- mleczko [ jak mi się uda to picie, ale młody wie ze to nie mliko i zabardzo nie chce]-często nie budzi się o tej porze
9.00-śniadanko- mleczko 180ml
ok 11.00- mleczko [znowu180.ml] lub danonek [wszystko jedno jaki smak, uwielbia wszystkie]
13.oo- obiadek- cały słoiczek jakiegoś obiadku
ok 15.00- jest mleczko znowu 18.00
17.00- podwieczorek- słoiczek z deserkiem, lub połowa słoiczka+ 2 biszkopty
ok 20.00- mleko

Miki zazdroszce ze Maxsiu wsowa tak wszytsko ja sie cofnelam do marchewki i tylko to podaje bo przez ta piep..na zmiane mleka to nam sie cuda z brzuszkiem porobily ehh byle przetrwac :nerd:

Do góry