reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

habciu cierpliwości. Podobno tak jest, pierwsze jedzenie idzie im super, jedzą aż miło a za chwilę wszystko wypluwają. Zobaczę jak to będzie z Jurandem, już niebawem :-D:-D:-D.

tak :tak: cierpliwosci... moze nie smakuja mu te smaki a moze konsystencja posilków...

habcia a dawalas mu moze wczesniej jakies soczki? np jablkowy zeby sprawdzic czy naprawde nie lubi smaku jablek? jesli kupujesz sloiczki Gerbera to mozesz sprobowac jakiegos deserku zamiast obiadku? albo sama mu zrobic cos....
od 5 msc mozna podawac dziecku jablko i owoce jagodowe, a od 6msc morele, brzoskwinie, maliny - niektorzy uwazaja ze banana tez :tak:ale ze twoj Maks zaczol wczesniej przymowac rozne dania to moze poprobuj juz cos z tych owocow

Ostatnia edycja:
reklama
jablka juz probowalam, ja raz mu gotuje raz daje słoiczek. Teraz stwierdzilam, ze bede gotowac na miesiac do przodu zupki i mrozic

a mrozic jedzenie mozna? :sorry::-p myslalam ze tylko swierze

słoiczkow jest bardzo duzy wybór jesli chodzi o smaki :tak: takie ktore juz od 4 msc zycia mozna podawac wiec moze za co innego sie chwyci??
habcia a kaszki twoj Maks je bez problemu??

Habciu, nie przejmuj się. Mój Franek z początku nic nie lubił. Do teraz nie tknie np. jabłka. Uważaj żebyś nie nagotowała a potem Maksiu nie ze zechce tego zjeść. Ja jak już wiedziłam co Franek lubi to tak robiłam gotowałam więcej i mroziłam.

a mrozic jedzenie mozna? :sorry::-p myslalam ze tylko swierze

słoiczkow jest bardzo duzy wybór jesli chodzi o smaki :tak: takie ktore juz od 4 msc zycia mozna podawac wiec moze za co innego sie chwyci??
habcia a kaszki twoj Maks je bez problemu??

tak kaszki uwielbia:-):-):-)

Ja sama niewiem co mu smakuje, a co nie. Puki co wszystko jest niedobre, ale cos musi jesc, chociaz po troche, zeby sie przyzyczaił :)

Ostatnia edycja:
oj oj co tu sie dzieje a ja szczerze mówiąc to o nowościach jeszcze nie myślałam do 6 m-c cyc cyc i jeszcze raz cyc

jolek my też jeszcze nie myślimy, słoiczki gdzieś tak zacznę wprowadzać koło sierpnia.

habcia odczekaj parę dni i w tym czasie podaj mu inny smak a po tych paru dniach spróbuj z powrotem ten którego nie lubił, wtedy może polubić:tak::tak:

lajfik kupiłam tą książkę i mam nadzieje się nie zawieść :-D:-D:-D
jezyk czytałam, że nawet nie kilka dni trzeba odczekać a czasem nawet miesiąc.
a ja się nie mogę doczekać kiedy Urandzikowi dam jakieś pyszności:-):-):-). Czekam z tym do skończenia 4 miesiąca. Tu się nie ugnę już :-):-):-)

reklama
lajfik kupiłam tą książkę i mam nadzieje się nie zawieść :-D:-D:-D
jezyk czytałam, że nawet nie kilka dni trzeba odczekać a czasem nawet miesiąc.
a ja się nie mogę doczekać kiedy Urandzikowi dam jakieś pyszności:-):-):-). Czekam z tym do skończenia 4 miesiąca. Tu się nie ugnę już :-):-):-)
No Agus very good :-D:-D:-D
Ksiazka jest fajoska... ja poczekam do 5-6 miesiaca i tez cos zaczne podawac :tak::-D
A czytalas juz co nie co?

Do góry