reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ana i jak nocka po kaszce? pisz bo jestem ciekawa :-) a moze jeszcze śpisz? ;-)

Hihihihiii :-D kochana a wiec tak :
Gabrys zjadl 200 ! ml kaszki o 7 o 8 znow sie darl probowalam wszystkiego noszenia bawienia ale mu ewidentnie chodzilao o zarcie a wiec zjadl jeszcze 100 kaszki zadowolony oblizal sie mlasnal i usnal :-D do 24 wtedy obudzil sie znow na zarcie i od 24 po kolei co 3 godz dziewczyny ja zwariuje !!:no:

reklama
wlasnie jakos tak weszlam na ten watek i az sie zdziwilam ze juz tak duzo maluszkow zjada zupki :szok: bo mylslalam ze jest ich niewiele:sorry: ale super
Maja jak narazie dostala mleko z kleikiem na noc ale nie zauwazylam aby po tym dluzej spala -moze za malo geste???

no i mam pytanie-ile Wasze maluszki wypijaja mleczka w ciagu doby bo Maja jakis niejadek sie zrobila i zjada przez caly dzien gdzies ok 350ml mleka i 100ml rumianku.ona poprostu jak wyczuwa mleko jak leci z butelki to wypycha jezykiem smoczek a jak daje jej zaraz picie to pije i sama nie wiem co o tym myslec :baffled:
u mnie z jedzeniem bylo to samo,wode i jakas herbatke ciagnal a mleko beeee........teraz od jakiegos czasu jest troszke lepiej,jednego dnia zje 450ml a drugiego np.670ml czy nawet ponad 700ml.
Mam zamiar zrobic mu badania czy czasem nie ma bakteri w moczu albo anemi.

Hihihihiii :-D kochana a wiec tak :
Gabrys zjadl 200 ! ml kaszki o 7 o 8 znow sie darl probowalam wszystkiego noszenia bawienia ale mu ewidentnie chodzilao o zarcie a wiec zjadl jeszcze 100 kaszki zadowolony oblizal sie mlasnal i usnal :-D do 24 wtedy obudzil sie znow na zarcie i od 24 po kolei co 3 godz dziewczyny ja zwariuje !!:no:

bidulka jestes...Gabrys zjadl tyle,ze powinoo mu wystarczyc do południa dnia nastepnego! u nas kąpiel o 19 i potem mleko z kleikiem i niezaleznie od tego ile młody zje spi do 4-5 ciągiem, a potem różnie. wszystkie wczesniejsze ewentualne pobudki załatwiam smokiem i głaskaniem po głowie i usypia dalej bez jedzenia. myslalam ze napiszesz,ze po kaszce spal jak zabity od 19 do 10 ;-) zaraz bym poleciala do sklepu po kaszke ;-)

A ja powiem tak , ze im mniej sie czyta w necie tym lepiej ...bo mozna dostac bzika :rofl2::nerd:.. z glutami , zupkami ...sralalami :-D:-D:-D
:-D:-D:-D w czasie ciąży też chciałam tak jak piszą karmić dziecko, gluten, zupki i te inne brednie:-D:-D:-D dziś zmieniłam zdanie i zrobię jak będę uważała co najlepsze dla mojego dziecka. Jeszcze Jurandowi nic nowego nie wprowadziłam. Tzn na noc dostaje kaszkę ryżową pomieszaną z kleikiem kukurydzianym. Według mnie nie śpi wcale dłużej a w nocy budzi się i tak na jedzenie tylko zjada połowę z tego co jadł kiedyś. Wydaje mi się, że jego organizm nauczył się pobudki na jedzonko w nocy i tak na razie będzie. Nie mam zamiaru z tego powodu lamentować, dawać więcej kaszki bo wiem, że to i tak nic nie da:-):-):-). Facet i tak się obudzi między 1 a 3.

W sobote przeprowadzilam z Mackiem rozmowe :-D zeby ladniej spal w nocy, nie wybudzal sie do rana i... maly chyba wziol to do siebie bo drugi dzien z rzedu spi od 20-21 do 7 rano :-D kochany synek!!

No a ja znalazlam przyczyne tego ze mleczko modyfikowane nie rozpuszczalo sie do konca :tak: po prostu kupowalam dwia rozne mleka - Humane Premium i Humane premium Plus... ta druga jest czyms zageszczana zeby dziecko bylo dluzej syte:sorry: ale to nie dziala na malego bo i tak domaga sie jedzenia co 2 godziny w ciagu dnia :tak:

moj Maksiu cos nie chce jesc tych zupek ;/ ile sie musze naspiewac, nagadac, zeby zjadl pol sloiczka 125 ;/ on bierze do buzi i wypluwa wtedy gdy jest rozhustany na lezaczku. Ja wtedy nie mam jak zlapac tych wypltych resztek. spryciarz maly. Jablko tez mu nie smakuje, marchewka beee, zemniaki z dynia beee, nic mu nie smakuje ;/

reklama
Do góry