reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ja jakos zawsze zaczynalam od dawania kleiku,nawet sie nie zastanawialam nad tym przyznam szczerze:zawstydzona/y:,czy warzywa pierwsze czy kaszki.Teraz zrobie moze inaczej i dam marchewke:tak:

reklama
ja dalam od razu kaszki i zupki. Moj Maks Marchewki się nie tyka. A jak dodam ziemniaczka do je i zageszczam dodatkowo zupki kleikiem :)

Dziewczyny radze najpierw wprowadzic warzywko np. marchewkę a potem słodki owoc bo jak dziecko pozna słodki smak to może potem nie chciec jeść marchewki i zupek ze słoiczka.

larkaa ja też się głowię z tym glutenem, bo właśnie według nowych norm żywieniowych to podaję się go po 4 miesiącu. jak będę u swojej pediatry to zapytam bo sama nie wiem co robić

Dziewczyny radze najpierw wprowadzic warzywko np. marchewkę a potem słodki owoc bo jak dziecko pozna słodki smak to może potem nie chciec jeść marchewki i zupek ze słoiczka.

larkaa ja też się głowię z tym glutenem, bo właśnie według nowych norm żywieniowych to podaję się go po 4 miesiącu. jak będę u swojej pediatry to zapytam bo sama nie wiem co robić

Ale mleko przeciez jest slodkie;-)Czyli slodki smak juz zna:tak:
Ja wprowadzam gluten w postaci skorki od chlebka a nie w postaci kaszki;-)

dziewczyny czy dziecko przy wprowadzaniu stalych posilkow moze bolec brzuszek. Moj Maksiu po zupce z marchewki i ziemniaka ma takie jakby kolki. Placze, ewientnie go boli. :( Co mam zrobic? nie dawać zupek?

habcia może to jednak dla niego za wcześnie. odczekaj troche i za jakiś czas s próbuj znowu. nasze dzieci mają małe żołądeczki

tylko pediatra kazala juz wprowadzac ;/ Moze bede mniejsze ilosci dawała. np. po 2 lyzeczki?

Kolezanki 2 tyg. mlodsza coreczka je i nic jej nie jest. a doddam ze jest na piersi

Ostatnia edycja:
to ty mu dałaś cały słoiczek na raz??? wiesz dzisiaj i jutro nic mu nie dawaj a w niedzielę zacznij od dwóch łyżeczek i stopniowo zwiększaj

no co Ty :) Dałam poł słoiczka i zjadl jeszcze połowe z tego :) Ugotowałam ziemniaczka i pomieszalam z marchewka z gerbera. Stwierdzilam, ze jednak bede gotować Maksiowi, bo na tych sloiczkach z torbami pojde :)

reklama
ja pamietam ze jak Zuuzi zaczelam podawac cos innego do jedzenia to zaczelam od jabluszka i soczku jablkowego.
teraz mam zamiar zaczac jak narazie od kleiku ryzowego na noc a potem zobaczymy

Do góry