reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

lajfik moja młoda też zjada duże kawałki wszystkie, czasami ledwo się w buzi mieści, coś pociamka, ale raczej połyka. Ma dwa zęby, więc nie porywa się jak łysy na grzebień.
W kupkach tez ma kawałki warzyw, ale z buzi jej pachnie.
Młoda je z nami obiady, tylko wersje 'light' ;) dziś na obiad zjadła gotowanego kurczaka, kalafior gotowany i marchewkę z pietruszką.
Wczoraj jadła z nami zapiekankę makaronową, ale nie napiszę z jakiś składników, bo się co niektórzy tutaj mogą wzburzyć :D:D::D

reklama
Wczoraj jadła z nami zapiekankę makaronową, ale nie napiszę z jakiś składników, bo się co niektórzy tutaj mogą wzburzyć :D:D::D
co wy się tak przejmujecie co powiedzą inni? ;)
Moja Mila jest leniem i nie przepada za gryzieniem ;-) Kurczaka daję jej wielki kawałek i odgryza sobie :) ale ziemniaki czy marchewkę jak dam w całości to wypluwa. Zresztą brokuł, kalafior,burak itp też. Ale jak dam zgniecione to wsuwa :sorry2: więc daję...
Groszek jak jej podawałam cały to tak samo cały wychodził w kupie, ale jak gniotłam groszek, to już pięknie go trawiła i po groszku ani śladu :)
lajfik - u nas też nie ma brzydkiego zapachu z buzi, chyba że podam jej czosnek - to wtedy zionie :-D

Zosia większość rzeczy połyka jak chwyci większy kawałek jedzenia to jej przypominam że ma gryźć:sorry2: Groszek kiedys sama sobie brała i fanie jadła a ostatnio je ale skórkę wypluwa
Brzydkiego zapachu z buzi nie ma

u nas tez brzydkiego zapachu z buzi nie ma.
młody gryzie WSZYSTKO;-) czasem jest w kupie kawałek marchewki albo groszek, ostatnio kukurydza była.
ostatnio zjada łóżeczko:szok: to nie jest śmieszne;-) najlepsze, że smakuje mu tylko w jednym miejscu, gdzie już dogryzł się do drewna przez te wszystkie lakiery itp.

W kupkach tez widze cale kawalki warzyw np. czerwona fasole lub zielony groszek w kulkach :confused::-p;-)

ja też zauważyłam w kupie kawałki, zwłaszcza marchewki, ale z buzi nie ma brzydkiego zapachu.

ostatnio zjada łóżeczko:szok: to nie jest śmieszne;-) najlepsze, że smakuje mu tylko w jednym miejscu, gdzie już dogryzł się do drewna przez te wszystkie lakiery itp.

Anius:szok::-D

U nas w kupkach tez sa kawąłki marchewki czy innych rzeczy.
Z buzi nie pachnie brzydko.
Mały zjada duze kawałki, czasem wepchnie sobie tak duzy kawąłek ze nie moze tego rzuć, ale sobie radzi.
Je to co my. Wiadomo ze nie daje mu jeszcze grochówki. Bigos kiedys dałam mu posmakowac ale tyci tyci i nic mu nie bylo.

U mnie też Mila je już bardzo dużo naszych rzeczy. Nie daję jej kapuśniaka, łazanek, grochówki i innych "przebojowych":-D dań. Najbardziej lubi chyba kluski śląskie, pyzy z mięsem i pierogi ruskie z jogurtem naturalnym. Zupy zawsze odlewam na minimum dwa dni - zanim przyprawię świństwami typu wegeta i kostka :) Chociaż zdarzyło się, że jadła już doprawione i powiem Wam, że zajadała się wtedy jak nigdy :) A jak mam ochotę na kapuśniak czy inne pierdzioszkowe dania, to Mila dostaje słoiczek lub wyciągam zamrożone dania :)) Ale chyba niedługo sprawdzę jak reaguje na kapuśniak :-)

ja dawałam już kapuśniaczek z kiszonej kapusty i wszystko dobrze było :) no i zauwazyłam, że Ala lubi "kwaśne" zupy, ogórkową, kapuśniaczek z kiszonej kapusty, pomidorową :) to ma raczej po mnie :)

reklama
Za kapuśniakiem nie przepadam, ale pomidorowa mogłaby być u nas dzień w dzień. Robiłam dziś na obiad takie danie z cyklu "smaki dzieciństwa" - makaron z truskawkami i twarogiem ... mmmmmniam. Młoda zachwycona, tylko M nosem kręcił, że się takimi rzeczami najeść nie można.

zupełnie z innej beczki - macie jakiś sprawdzony przepis na "budyniowca" ?? Lubię to ciacho, ale przepisów nie jest za wiele i każdy inny znajduję :confused: justa może ty masz coś takiego w swoim notesiku?? ;-)

Do góry