reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Maks pił, choć jak dowiedziałam się od sąsiadki, że to "najgorszy syf" to już nie daje.

Zazwyczaj mieszam wodę z sokiem 100% z kartonu. 3/4 wody i 1/4 soku.

reklama
Ja dałam wczoraj Karotkę - marchew, jabłko, truskawka, trochę wypiła, ale bez rewelacji. U nas hitem jest herbatka jabłko z melisą i tylko to pije. Choć i tak nie są to wielkie ilości - przez cały dzień wypije około 250 ml.

ja do picia daję soczki bobofrut ( były w kauflandzie w promocji 6,60 za 4 szt to kupiłam 6 op) albo pije herbatki z bobovity melisa- jabłko lub wieloowocową .Też kupiłam w kauflandzie duże pudełka 400 g za 8,80. Jak tego nie mam to zwykła herbatka z cytryną lub sama woda

ja daje tylko soki te przeznaczone dla maluchów, nie daje Kubusiów, żadnych kartonowych, uważam że to jeszcze za wcześnie żeby dziecko moje piło sztuczne picie.

Ja też daję tylko takie soczki, no i zazwyczaj rozcieńczam je wodą, bo wydają mi się okrutnie słodkie. A o kubusiu też słyszałam straszne rzeczy, także już ich nawet sama nie piję.

Matik pije głównie BoboFruty i herbatki bobovity, obojętnie jaki smak. czasem mu dam coś co sama piję, ale to tylko tak żeby nie marudził;-)

a ja nie mam przekonania do tych herbatek ... ten ich skład mnie odstrasza...
Skład: dekstroza, cukier, ekstrakty i proszki owocowe – 3% (hibiskus, dzika róża, malina, pomarańcza, sok brzoskwiniowy), maltodekstryna, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, witamina C (kwas L-askorbinowy), naturalne aromaty (malinowy, brzoskwiniowy), olej roślinny.

ja też nie daję herbatek dla dzieci. Po przeczytaniu składu odstraszyło mnie :p
Czasem sama zrobię soczek - albo marchew albo z owoców. Ale to rzadko, bo mi się nie chce. Najczęściej daję wodę do picia, a czasem Sagę owocową.
No i zdarza się, że dam jej sok z kartonu - ale zawsze kupuję 100% sok, bez dodatków i ulepszaczy :-);-)

reklama
Ja w sobotę spróbowałam dać małej waniliowy serek homogenizowany i nie smakował jej w ogóle. Posmarowałam troszkę nim bułeczkę to zjadła, ale nie było jakiejś wielkiej fascynacji. A potem kupa brzydka, luźna z odrobiną śluzu. W ogóle to ona wcale nabiału nie chce mi jeść - oprócz żółtego sera, twaróg też tylko odrobinę.

Agniesia
ja też dawałam raz Hubertowi serek homogenizowany, też nie za bardzo mu smakował, zjadł pare łyżeczek, i na drugi dzień kupa też była brzydka.

ja daje tylko soki te przeznaczone dla maluchów, nie daje Kubusiów, żadnych kartonowych, uważam że to jeszcze za wcześnie żeby dziecko moje piło sztuczne picie.

aga
zgadzam się z Tobą

ja daję małemu do picia bobofruty, albo herbatkę bobovity, czy hippa. A i jeszcze kompoty czy soki takie domowe. Mam jeszcze trochę w zapasie:-)

uważam,że taka herbatka bobovity jest jednak zdrowsza dla dzieci niż "plastikowe soki."

zwykłej herbaty też nie daję, jakby nie było zawiera kofeinę

Do góry