reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Ja też nie daje krowiego, wogóle nie daje żadnego nabiału bo potem przez tydzień Zosia płacze bo ją swędzi wysypka, daje jej cyca i 100 ml bebilon pepti( robię ryż na mleku, kaszkę sporadycznie) . Mówi sie że krowie podawać można od 3 rż ale wiem że różne mamy mają różne pomysły bo ich dzieci ładnie wszytsko tolerują.
Czy któraś z was wpadła na to jak zrobic budyń na mleku modyfikowanym? Jesli tak dajcie przepis:)

reklama
Zreszta na trojce jest napisane od 6-24 m-cy.
A probowalas dawac mleko na noc (good night)? Bo moja malpka:* budzi sie po dwa razy w nocy :wściekła/y::-p

Tak probowalam,ale Gracjan wcale nie spal po nim dluzej,a do tego mial problemy z brzuszkiem,wiec szybko z niego zrezygnowalismy Moje kochane tez budzi sie min dwa razy w nocy,ale doszlam do wniosku,ze kiedys to musi sie skonczyc,wiec nie pozostaje mi nic innego tylko cierpliwie czekac;-)

Kurcze, to tylko ja daję krowie?? I do tego nie przegotowuję go tylko podgrzewam takie z kartonu 3,2% ...

Czy któraś z was wpadła na to jak zrobic budyń na mleku modyfikowanym? Jesli tak dajcie przepis:)

Hmmm, nie wiem, czy Ci to pomoze, ale ja robie tak... gotuje b.gesty budyn (domowy) na wodzie i osobno rozrabiam mleko modyfikowane (kilka miarek w nieduzej ilosci wody) i pozniej rozrzedzam tym mleczkiem ugotowany budyn. Podobnie robie np. ryz na mleczku, kaszke manne i tapioke.;-) Kupilam tez organiczne mleko sojowe i musze je wyprobowac do deserkow. Probowalas moze?

Aaaa i jako deserek dla malego alergika polecam taka szarlotke, z margaryna bezmleczna i mniejsza iloscia cukru Szarlotka bez jajek - Wybrane przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Gazeta.pl

Kurcze, to tylko ja daję krowie?? I do tego nie przegotowuję go tylko podgrzewam takie z kartonu 3,2% ...

habcia na pewno daje :tak: Jak mala dobrze to znosi to sie nie przejmuj :tak: Jednak ja na pewno bym przegotowywala mleko i nie dawala z kartonu mleka UHT tylko z butelek mleko pasteryzowane. Ja tylko takie pije, bo to UHT mi nie smakuje. Pozatym nie mam zaufania :sorry2: Kolezanka mi kiedys opowiedziala ze wyjechala na dwa tygodnie i mleko Łaciate zostawila otwarte na stole, a ono sie nie zepsulo ani nie skwasilo przez te 2 tyg :cool: To co oni musza tam dodawac jak normalne mleko sie tak nie zachowuje :sorry2:

Ja też nie daje krowiego, wogóle nie daje żadnego nabiału bo potem przez tydzień Zosia płacze bo ją swędzi wysypka, daje jej cyca i 100 ml bebilon pepti( robię ryż na mleku, kaszkę sporadycznie) . Mówi sie że krowie podawać można od 3 rż ale wiem że różne mamy mają różne pomysły bo ich dzieci ładnie wszytsko tolerują.

Ja mysle ze z rok jeszcze poczekam co najmniej z podaniem mleka krowiego. Jakos mi bardzo to nie przeszkadza ze musze kupowac modyfikowane, a ma ono wiecej witamin. No a teraz przy obecnych problemach zywieniowych to wiem ze na modyfikowanym przynajmniej dostaje wszytsko to czego mu potrzeba, puki nie zacheci sie do jedzenia innych potraw :dry:

Ja robie kaszke manne takim sposobem jak emkamek :tak: |Do budyniu przymierzalam sie juz wiele razy ale jakos nie bylo okazji :sorry2:Przepis na budyn mam taki zeby polowe mleka zagotowac a pozostale mleko wymieszac z zoltkiem i lyzeczka maki ziemniaczanej. Wlac to na zagotowane mleko i koniec.... A jesli nie chcesz gotowac modyfikowanego to bym pokombinowala tak zeby zagotowac sama wode i wlac do niej mleko z zoltkiem i maka ale wtedy trzeba rozrobic mleko tak aby koncowe proporcje sie zgadzaly tzn jak w sumie jest 100ml budyniu to potrzeba by bylo min 3 miarki modyfikowanego? :confused:

Wczoraj zakupilam C&G 3 ,na razie te w kartonikach 200ml. Zobacze czy nic jej nie bedzie;-). Wiesz ona miala skaze, wiec ja juniorka wprowadze chyba za pare miesiecy :-)
Zreszta na trojce jest napisane od 6-24 m-cy.
A probowalas dawac mleko na noc (good night)? Bo moja malpka:* budzi sie po dwa razy w nocy :wściekła/y::-p
Maja tez juz pije Cow&Gate 3 i nic jej po nim nie jest. mleko krowie czasami troszeczke posmakuje z platkami jak Zuzi wyrwie :-p albo z jej herbatki z mleczkiem lub kakaka ale ogolnie to nir daje jeszcze.

Lajfik a Kaja budzi sie te dwa razy na jedzenie? bo Maja tez mi sie budzi ale jedna flaszeczke tylko wypija mleka a tak to daje jej pic.

nie tylko Ty :) nie trzeba przygotowywać, bo one są już po obróbce cieplnej. Tylko lepiej kupuj tez krótkim terminem ważności. Są lepsze, bo są po obróbce cieplnej w 90 stopniach, dzięki czemu nie tracą własności odżywczych, natomiast te z długim terminem ważności są przygotowywane w 130 stopniach i przez to zabija się te dobre bakterie.

Maja tez juz pije Cow&Gate 3 i nic jej po nim nie jest. mleko krowie czasami troszeczke posmakuje z platkami jak Zuzi wyrwie :-p albo z jej herbatki z mleczkiem lub kakaka ale ogolnie to nir daje jeszcze.

Lajfik a Kaja budzi sie te dwa razy na jedzenie? bo Maja tez mi sie budzi ale jedna flaszeczke tylko wypija mleka a tak to daje jej pic.
Za pierwszym razem daje jej pic lub smoka - ale raczej ona stoi przy barierce i trzeszczy ja stare radio ;)) a za drugim razem mleko i wypija 60-90 ml.
Ciekawe kiedy dzieci zaczna przesypiac noce??? :)

reklama
Do góry