reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

maltanka gdy Maciek jeszcze jadl zupki to najbardziej smakowaly mu te z dodatkiem kalafiora albo kalarepy bo byly slodsze :tak: i tak samo jak jolek dodawalam np kaszki ryzowej i tez troszke slodszy smak byl. Ale wtedy jadl mi tez zwykle zupki jarzynowe bez przypraw tylko z odrobina natki z pietruszki i oliwy z oliwek (to daje do kazdej zupy dziecka zamiennie z maslem). Zupki troszke solone probowalam mu dawac dopiero niedawno gdy odmowil jedzenia przetartych warzyw:tak:

Maciek teraz pije mleczko dwa razy dziennie, zjada dwie kaszki dziennie, jeden deser owocowo warzywny i kanapki z szynka. Wczoraj probowal jajecznice i tez mu smakowala. Jednak gotowanych warzywani miesa nadal nie rusza :no:

reklama
Maks je kaszę mannę lub owsiankę na śniadanie i kolacje ( gęstą łyżeczką, na mleku zwykłym). Potem o 11 obiad. o 14 drugie danie, 16 deserek, potem jakaś przegryzka i o 20 kolacja.

maltanka gdy Maciek jeszcze jadl zupki to najbardziej smakowaly mu te z dodatkiem kalafiora albo kalarepy bo byly slodsze :tak: i tak samo jak jolek dodawalam np kaszki ryzowej i tez troszke slodszy smak byl.

spróbuje dzisiaj z tą kaszką:tak: dzięĸi:-)

Maks je kaszę mannę lub owsiankę na śniadanie i kolacje ( gęstą łyżeczką, na mleku zwykłym). Potem o 11 obiad. o 14 drugie danie, 16 deserek, potem jakaś przegryzka i o 20 kolacja.

habcia i jak po tym mleku? nie ma problemów? ja dawałam Hubertowi kaszę manną to miał takie luźniejsze kupki, ale to raczej od tego, że jadł mi same papki wtedy, bo obiad był bee. Wczoraj znowu mu zrobiłam, zobaczymy. Poza tym żadnych bóli brzuszka czy wysypki nie ma.

maltanka a moj mimo iz nie je obiadkow to nadal miewa codzienne zaparcia :sorry: to kaszki tak na niego dzialaja no a teraz zjada ich wiecej bo dwa razy dziennie a nie raz. Ale maciek od poczatku mial problemy z zaparciami.

Zapomnilam dodac ze Maciek zasmakowal tez w jogurtach, a wczesniej w kefirze ;-) Dobrze je znosi wiec znow sporbuje z serkiem bialym. W koncu udalo nam sie ruszyc do przodu z nabialem:-D

reklama
przeniosę się do odpowiedniego wątku;-):zawstydzona/y:

biszkopty na tort prawdopodobnie kupię. teraz szukam jakiejś łątwej masy do przełożenia;-) a w ogóle to przybieram się do tego co justa podała.

Do góry