reklama
Moja Mila też wcina aż jej się uszy trzęsą! Czasem je takie ilości, że mnie aż dziwi, że ona to mieści ;-)
Wiecie, że ona jest bardzo ruchliwa, ale jak ją sadzam w krzesełku do karmienia to czeka grzecznie na jedzonko wcina wszystko! Też już je zazwyczaj to co my, tylko przed doprawieniem
odkładam jej też na następny dzień
Chyba ulubione danie to kluski z mięchem
a ze słoiczkowych to lazania - zawsze i ciągle MAŁO!
Pierogów nie lubiła, dopóki jej nie dodałam do tego jogurtu naturalnego :-)

No u nas niestety sytuacji z grzecznym jedzeniem w krzesełku nie ma. Zjada ładnie, ale zawsze wszystko dookoła jest ciekawe i tyle rzeczy akurat ją interesuje... Zawsze kilka rzeczy ląduje na tacce
Zawsze chciałam nauczyć, że jedzenie to jedzenie a zabawa potem. I na początku tak było, jedzenie samo w sobie było interesujące i tylko to się liczyło. Nie wiem, w którym momencie popełniłam błąd
Pewnie jak zaczęły się problemy z jedzeniem przy ząbkowaniu. "Zobacz misiu też je, teraz Ty", by zjadła choć parę łyżeczek i tak pewnie poszło...
A powiedzcie mi, czy dawałyście już maluchom do jedzenia taki kupny kisiel?

A powiedzcie mi, czy dawałyście już maluchom do jedzenia taki kupny kisiel?
maran-atha
Fanka BB :)
Agniesie ja raz dałam kupny kisiel, niby bez konserwantów i bez sztucznych barwników, starłam do niego owoce i Ala zjadła i wszystko było w porządku, ale pomyślałam sobie, że lepiej od kiślu dawać jej budyń, więc teraz je budyń robiony przeze mnie z żółtka mleka modyfikowanego i mąki ziemniaczanej, lub tak dla dzieci już przyrządzony jakis ryżowy Heinz'a tu u nas jest coś takiego i Ala lubi kakaowy więc czasem takowy jemy 
Dziewczyny a ja z innej "beczki" mam pytanie jak u Was z piciem mleka wygląda bo u mnie Ala już nie pije w ogóle - nie chce... no poprostu nie pije jak jej daje nawet jak jest głodna... je kaszki mleczno - ryżowe dwa razy dziennie po ok.180ml i daje jej danonki, ale mleka nie chce i koniec a ja nie wiem co mam z tym zrobić bo wiem, że w tym wieku jeszcze powinna pić mleczko...
Dziewczyny a ja z innej "beczki" mam pytanie jak u Was z piciem mleka wygląda bo u mnie Ala już nie pije w ogóle - nie chce... no poprostu nie pije jak jej daje nawet jak jest głodna... je kaszki mleczno - ryżowe dwa razy dziennie po ok.180ml i daje jej danonki, ale mleka nie chce i koniec a ja nie wiem co mam z tym zrobić bo wiem, że w tym wieku jeszcze powinna pić mleczko...
maran - atha dzięki za odp. Ja daję małej na śniadanie kaszkę ryżową na mleku modyfikowanym ok. 180ml, wieczorem dostaje mleczno - ryżową ok. 180ml lub samo mleczko wtedy wypije około 210ml i w nocy pije jeszcze mleko ok 150 - 180ml. Próbowałam jej dawać pić mleko z kubeczka np. do bułeczki czy ciasteczka na 2 śniadanie, ale nie chce, a butli w dzień nie chcę już dawać, bo tak pewnie by wypiła. W ogóle Wercia niewiele pije i to po 2 - 3 łyczki na raz tylko.
antar ja na razie robie mu sorowki z jablka+marchew lub marchew+seler lub gotowana marchew lub buraki wiec nier wiem czy cos ci pomoge ;-) kalafiora albo brokuly tez czasem zagotuje mu jak znajde gdzies w sklepie
agniesia
Maciek najczesciej odmawia jedzenia gdy mu sie zabek przebija no a teraz pech chcial ze ida mu wszystkie dwojki na raz
wiec jeszcze szybciej sie zniecheca do jedzenia 
kisiel robie mu sama z sokow albo startych jablek
nie kupuje 
za to kiedys dalam mu galaretke kupiana taka bez konserwantow i nic mu sie nie dzialo po niej :-)
maran-atha moj pije mleko najczesciej przez sen tzn rano i wieczorem albo jak jest bardzo zmeczony ;-) Czasem nie pozwala sobie wsadzic bultki do buzi to mu robie na tym mleku kaszke ryzowa i wtedy zjada
Jesli nie chce ci pic mleka to tez moze rob kaszki. maciek zjada je nawet 3 razy dziennie 
No albo probuj dac jej niekapek jakis, albo picie z butelkize słomką - moja kolezanka co jest opiekunka twierdzi ze niektore dzieci szybciej ucza sie pic ze słomki niz niekapka
agniesia

kisiel robie mu sama z sokow albo startych jablek

za to kiedys dalam mu galaretke kupiana taka bez konserwantow i nic mu sie nie dzialo po niej :-)
maran-atha moj pije mleko najczesciej przez sen tzn rano i wieczorem albo jak jest bardzo zmeczony ;-) Czasem nie pozwala sobie wsadzic bultki do buzi to mu robie na tym mleku kaszke ryzowa i wtedy zjada

No albo probuj dac jej niekapek jakis, albo picie z butelkize słomką - moja kolezanka co jest opiekunka twierdzi ze niektore dzieci szybciej ucza sie pic ze słomki niz niekapka
maltanka
Agniesia u nas też tak jest, na początki jadł mi ładnie, później zaczęłam za nim ganiać z łyżką po domu i teraz mi ucieka jak go posadzę w krzesełku.
a kisiel raz dałam spróbować, taki kupny, nie zrobił jakiegoś dużego wrażenia na nim.
a kisiel raz dałam spróbować, taki kupny, nie zrobił jakiegoś dużego wrażenia na nim.
ja daję małemu surówkę z kapusty pekińckiej tak drobniutko pokrojonej z marchewką i jabłkiem , sałatę z jogurtem w sumie to właściwie wszystko
Kiśle też kupne je ,a co do mleka to tylko moje. Chciałam mu dawać już z kubeczka ,z butli i niestety ale wszystko jest bleeee i ląduje wszędzie rospryskiem pluciowym

Kiśle też kupne je ,a co do mleka to tylko moje. Chciałam mu dawać już z kubeczka ,z butli i niestety ale wszystko jest bleeee i ląduje wszędzie rospryskiem pluciowym

reklama
Zuzia24
Larkaa az tyle mleka wypijala???
strasznie duzo. u nam max 180ml
Maranatha widocznie sama sie odstawia i ja bym sie nie martwila poniewaz inne produkty mleczne je. ja jak odstawilam od piersi Zuzie jak miala roczek to tez nie pila mi mleka w ogole bo nie lubila ale nadrabiala serkami i twarogiem wiec mysle ze bylo ok. dopiero od jakiegos roku zaczela mi jesc platki na mleku i czasami nawet prosi o mleczko w szklance.
Nimfii moja Maja pije ladnie ze slomki i jakos tak jej to z latwoscia przyszlo bo strasznie chciala napic sie od Zuzi soku ktory byl w kartoniku ze slomka tak samo umie tez pic juz z butelki z dziubkiem (takie co sprzedawane so soki dla dzieci) jakas zdolna ta moja bestyjka
ale oczywiscie pokazuje jej tego najmniej jak sie da bo wtedy nie chce mi pic z niekapka jej soku

Maranatha widocznie sama sie odstawia i ja bym sie nie martwila poniewaz inne produkty mleczne je. ja jak odstawilam od piersi Zuzie jak miala roczek to tez nie pila mi mleka w ogole bo nie lubila ale nadrabiala serkami i twarogiem wiec mysle ze bylo ok. dopiero od jakiegos roku zaczela mi jesc platki na mleku i czasami nawet prosi o mleczko w szklance.
Nimfii moja Maja pije ladnie ze slomki i jakos tak jej to z latwoscia przyszlo bo strasznie chciala napic sie od Zuzi soku ktory byl w kartoniku ze slomka tak samo umie tez pic juz z butelki z dziubkiem (takie co sprzedawane so soki dla dzieci) jakas zdolna ta moja bestyjka

Podziel się: