reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Dawalyscie dzieciom watrubke, albo pasztet?

Wlasnie zamierzam Mackowi pasztet zrobic do kanapki, bo tak przemyce mu miesko, tylko zastanawialam sie czy zrobic taka paste np z cieleciny i zoltka czy pasztet z watrubki:sorry2:

reklama
nimfi ja normalnie smażę wątróbkę drobiową na masełku .Tylko z godz wcześniej moczę w mleku i później obtaczam w kleiku kukurydzianym . Pasztet też daję ,ale ja kupuję drobiowy i z bułeczką

jolek ty moczysz w mleku krowim? ja Mackowi wszystko przygotowuje na modyfikowanym i jeszcze nie daje mu smazonych rzeczy;-)

tak ja moczę w mleku krowim, a smażone na maśle albo na oliwie z oliwek to już od dawna .Daję smażone schabiki z indyka, devolaje z kurczaka,bułeczkę moczoną w jajku i smażoną, i jajko na maśle też.

Nimfi to może już czas ,żebyś spróbowała po malutku mu podawać

jolek ja też nie za bardzo potrafie wypiekać drożdżowce, już kilka razy próbowałam i zawsze mi wychodzą takie chlebowe więc na razie dałam sobie spokój bo zawsze dla ptaków wynosiłam do parku ;)

maranko z tego co pamiętam kilka mamusiek robiło drożdżowca według tego przepisu .Nie bój się i spróbuj ,a na pewno będziesz zadowolona

Jolkaaa... a jak dużą masz blaszkę na to ptasie mleczko??:O
33x22

jolek ja też daje Ali wątróbkę drobiową, czasem troszke zje, nie przepada za tym smakiem, ale jak sobie robimy to daje jej skosztowac, niech poznaje różne maki bo wiem, że i tak tego nie zje dużo więc ja nie robie dla niej inaczej niz dla nas... własnie wczoraj jedliśmy wątróbkę, a Ala jak zobaczyła to krzyczała daj... daj... więc jej troszkę dawałam, ale na początku tylko zjadła parę kęsów a później już nie chciała, więc naprawde maleńkie ilości tej wątróbki zjada, no ale niech się przezwyczaja :)

no a drożdżowca to moze rzeczywiście spróbuje upiec według Twojego przepisu, ale wpierw musze drożdże kupić bo to tylko w polskim sklepie dostępny "rarytas" ;)

Nimfi to może już czas ,żebyś spróbowała po malutku mu podawać

Zatrzymalam sie na serze bialym ktory ciezko zniosl - mial biegunke, oraz kefirze ktory zniosl dobrze ale dostal bardzo mala ilosc. Do mleka krowiego jeszcze daleka droga przez jogurty i sery ;-) a co do smazenia to na razie nie ma takiej potrzeby skoro lubi zjadac gotowane miesko. Raz mu dalam troche smazonej ryby odemnie z talerza, nic mu nie bylo, ale po co obciazac organizm smazonym. Jeszcze bedzie na to czas.

reklama
nimfi u nas też problem z jedzeniem i to jakimkolwiek :-( Pisałam na maleństwach.
Chciałam zacząć jej urozmaicać jakoś to jedzenie i wczoraj zrobiłam racuchy z jabłkami - rzucała psu :baffled: O przepraszam, przypomniało mi się że jajko zje pod każda postacią, ale poza tym to jest walka o każdy kęs. Mięsa w kawałku nie zje w ogóle, wędlinkę czasami. Ogólnie jedzenie to od jakiegoś czasu dla mnie droga przez mękę...

Do góry