reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

dzisiejszy obiadek: pieczone ziemniaczki, z cebulką, marchewką, boczusiem i buraczkami zapijane maślanką!! a do tego naszło mnie na surówkę z selera (afrodyzjaczek- ale Chłop się nie skusił:no:)
a teraz znów robi się galaretka- 5 różnych smaków- dorzucam doń domowy dżemik wiśniowy i jabłka ze słoiczka w zalewie własnej... już się doczekać nie mogę...
a to bounty to też mi się marzy :-):-)

Aga- postaraj się o Bount- może Intruz zechce spróbować jak poczuje zapach??:-D:-D

reklama
...foty Intruza będą :-p:-p:-p
no ładnie....
foty Intruza na wątku kulinarnym?
Zaraz zawiadomię opiekę społeczną!

Jak spotykam jakichś starych znajomych, którzy nie widzą, że jestem w ciąży, to na pytanie wskazujące na mój brzuch "wow, co to?!" (to jest to genialne pytanie, tak jakby nie było widać odpowiedzi) odpowiadam "połknęłam dziecko - w całości". Więc tutaj, to określenie bardziej by pasowało do Ciebie :p :-p:-D

a ja poszłam dziś z przyjaciółką do restauracji :-) nie ma to jak chińskie przysmaki ... :-p:-p:-p ale na łopatki rozłożył mnie deser - lody zawinięte w ciasto ryżowe i .... razem usmażone w głębokim tłuszczu, po rozkrojniu ciasta ku mojemu zdziwieniu lody były nieroztopione :szok::szok::szok:

pbg szukasz przepisu na pączki lub racuchy na pyszne i łatwe pą4czki już podawałam a na
RACUCHY masz teraz (pyszne)
0,5 kg maki
2 żótka
2 łyżki miodu
3 dkg drożdży
1 szkl cieplego mleka
szczypta soli
Wyrobić ciasto łżką. zostawić do wyroąnięcia. Rozgrzać olej ( może być na głębokiej patelni racuchy muszą pływać) nakładać łyżką. SMACZNEGO:happy::happy:

reklama
Do góry