reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
i ja mam cos slodkiego dla lakomczuchow

Bounty

ciasto
5 jaj
1/2 szkl cukru
niepelna szkl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 lyzki kakao
szklanka naparu kawy
cukier waniliowy

Masa
1/2 litra mleka
1/2 szkl cukru
cukier waniliowy
250g wiorkow kokosowych
200g masla

Polewa
2 czekolady mleczne
100g masla

• bialka ubic na sztywno.ciagle ubijajac dodawac cukier, zoltka, a na koncu make wymieszana z proszkiem i kakao.ciasto wylac do formy.piec 35 min w 180 stopniachC.ostudzony biszkopt nasaczyc kawa oslodzona cukrem waniliowym.

• mleko zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym, wsypac wiorki kokosowe, gotowac az masa zgestnieje.do goracej masy dodac malo, wymieszac. zostawic do ostygniecia- co jakis czas mieszajac.

• na biszkopt wylozyc mase kokosowa. czekolady rozpuscic z maslem (ja wole bez masla tylko sama czekolade). polewa polac ciasto. schlodzic w lodowce.

ciasto super pyszne jezeli ktos lubi wiorki kokosowe. SMACZNEGO

Zuzia - ja uwiebiam kokosa! Szkoda, że dałaś przepis, jak już wróciłam z zakupów! Ja kiedyś wiecznie robiłam roladę kokosową <mniam> i do masy kokosowej dodawałam trochę wódki. To był dopiero smak roladki :D
-j- właśnie zeżarłam 2 bułeczki :p pychotka! a dzisiaj to chyba przytyję 10 kg :(
Rano wstałam i przywitał mnie zapach chlebka :)) mój mężuś nastawił go jak wychodził do pracy. 3 chrupiące gorące kanapeczki na śniadanko. Później na obiad lasagne :) a na podwieczorek bułeczki. Rany Julek! Taka dieta nie jest dobra dla wielorybków! :rofl2:
Ale wszystko takie pyszne! A wykorzystuję ile się da, bo przy karmieniu planuję zdrową dietkę bez pyszności. :sorry2:

dziewczynki podawać przepisy booooo... wczoraj sprawiłam sobie nowy piecyk( stary się zwęglił jak się zrobiłam łasuchem) . No imuszę wypróbować . Acha dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka będziemy robić pączki(ona) bo ja mam ogromnego lenia;-);-). Więc proszę się wpisywać na listę która chce pączusia prześlę pocztą lotniczą.:rofl2::rofl2::rofl2:

kurdeeee też jutro coś upiekę!!!!
dostałam kiedyś przepis od mojego kolegi z uczelni na ciasto Snickers (jego mama piekła najlepsze ciasta na świecie, zawsze jak przynosił je do szkoły to mu wyjadałam) i kurde umiem piec ciasta, ale ten jest taki, że nie wiem czy sobie poradzę :D
muszę przemyśleć czy warto się za niego zabierać jutro
a jak nie to ten Bounty mnie kusi :D

a ja wczoraj zrobiłam sałatkę wg przepisu asus, z kurczakiem. Bardzo dobra jest i polecam. Ale następnym razem robię z połowy porcji, a że była na zakupach i produkty kupowałam z głowy, to zamiast 3 ogórków nabyłam jeden. I wyszło tego strasznie dużo. Mąż jak wrócił z pracy i zobaczył ilość to za głowę się złapał, że tyle nie zjemy. Ale dobra jest. Zostaje w moim zeszyciku.

ja się obżeram puki czas wszystkim co smażone - dziś była karkówecka z papryką w miodzie i czerwonej cebulce :tak::tak: ziemniaczki z sosem tatarskim... później to już możemy sobie pomażyć, bo nawet jak dzidziola nie uczulimy to już czasu na cudowanie w kuchni nie będzie:-(
ma któraś sprawdzony dobry przepis na pączki lub racuchy??

reklama
Jolek2 Twój przepis na drożdżowiec rewelacja:) Dziś pierwszy raz w życiu upiekłam i teściówka z mężem już jedną blaszkę spałaszowali.
Dziewczyny Wam zazdroszczę, że możecie wszystko jeść, ja mam straszny refluks:crazy:
i dietka ścisła:-(

Do góry