reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ja też będę robić bułeczki :-p;-):-D dla siebie z czekoladą albo dżemem, a dla męża - chyba z szynką i serem w środku (bo on nie lubi słodyczy) albo jakąś fetą.
A właśnie mi się mąka skończyła (a dżemu i czekolady to ja w domu nigdy też nie mam) więc muszę iść na małe zakupy. Chyba zdążę przed porodem, co? :) ;-)
na wszelki wypadek- weź ze sobą torbę :-D;-)

reklama
Widze, ze slodkosci na tapecie :)) Przepis J na buleczki juz wydrukowany, ale zabiore sie za nie w weekend :))

To ja zapodam na "Tanie ciasteczka" Kraf i Hania przepis prosty i nie da rady by nie wyszly, a jaka radosc potem :))

1szkl. maki pszennej
1 szkl. maki krupczatki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 margaryny Kasia
1/2 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 jajko

Obie maki + proszek do pieczenia wsypujemy na stol, dodajemy margaryne i tak nozem ja ciachamy na male kawaleczki, zeby sie wszystko polaczylo. Potem dodajemy jajko i oba cukry i wyrabiamy, jak cos mozna dodac ciupke wody. Takiego ciastowego klocka wkladamy na godzine do lodowki. Po godzinie rozwalkowac tak na 0,5cm i wycinac ksztalty. Piec ok. 15 min w 180st.

:zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wyszłam na zakupy do tej pory :zawstydzona/y:
zrobiłam "małą" listę zakupów i stwierdziłam, że nie będę sama tego dźwigać. Wszystko mi się w domu skończyło. Nie mam ani ziemniaków, ani makaronu ani ryżu! A kasz nie lubię! Więc grzecznie czekałam na mężusia coby podźwigał za mnie :-) zaraz wychodzę. Ale nie wiem czy będzie mi się chciało dzisiaj robić te bułeczki. Chyba zrobię je jutro. :sorry2:

reklama
:zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wyszłam na zakupy do tej pory :zawstydzona/y:
zrobiłam "małą" listę zakupów i stwierdziłam, że nie będę sama tego dźwigać. Wszystko mi się w domu skończyło. Nie mam ani ziemniaków, ani makaronu ani ryżu! A kasz nie lubię! Więc grzecznie czekałam na mężusia coby podźwigał za mnie :-) zaraz wychodzę. Ale nie wiem czy będzie mi się chciało dzisiaj robić te bułeczki. Chyba zrobię je jutro. :sorry2:
Wygodnicka i Leniwiec!!;-);-);-);-)

Do góry