reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
Ja dla nas nauczyłam się gotować na parze i raczej bez mocnego przyprawiania, tzn. przyprawiam ziołami. Oleńce tez na parze gotuję i czasem dodam zioła...

Agniesia P w ksiazce ktora mam o zywieniu zalecaja dawac zupke warzywna 150g wraz z papka warzywna 50g i 10g miesa, co w sumie daje posilek 210g :tak: moj spokojnie zjadlby to na jeden posilek bo teraz zjada ok 200g papki na obiad.(nie bardzo gestej, czasem grudkowatej)
Ale mozna to roznie podac.... Moja kuzynka ktora ma juz 2 letnie dziecko rozdziela zupke od drugiego dania i podaje z przerwa dwugodzinna, ale jej syn je juz prawie normalne obiady

Ostatnia edycja:
U nas przelom Gracjanek je obiadki z grudkami i chyba jeszcze bardziej mu smakuja od papek Jeszcze niedawno mial odruch wymiotny gdy poczul w ustach grudki,a teraz to nawet sie nie skrzywi:-)

Ostatnia edycja:
A u nas zaczął się problem z jedzeniem. Ogólnie wszystko co łyżeczką jest be, no jeszcze kaszka wejdzie jako tako. Z butli też mniej wypija i całe dnie marudne :sorry:

U nas bez problemu przechodza sloiczki z grodkami z HIPPA:tak: a jesli sama gotuje, to przyprawiam ziolami, czosnkiem.;-)
Dziewczyny, pomozcie, nie wiem co zrobic. Maly ma skaze bialkowa, a chcialabym mu urozmaicic diete i wprowadzic troche wiecej wapnia. Nie moge mu podawac danonkow, jogurtow itd. z mleka krowiego i tak sie zastanawiam, czy moglabym przygotowac cos na mleku kozim? czytalam troche w necie, ale jedni pisza, ze jest hipoalergiczne, inni, ze alergizuje... i badz tu madry, a lekarza nawet nie mam co pytac...:crazy: Pamietam, ze pediatra w Polsce mowil mi, kiedy karmilam jeszcze piersia, zebym zamiast kroich, spozywala produkty kozie. Kupilam juz to mleko i pomyslalm, zeby ugotowac np. budyn, bo mam soczek malinowy domowej roboty, kurcze, troche sie boje. jak myslicie, sprobowac?

reklama
Do góry