reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
jolek czy te owocki gotujesz w sloiczkach? Dobrze zrozumialam? Napisz cos wiecej:tak:
Larkaa ja od miesiaca ..kupuje Kai sloiczki powyzej 7 i je po prostu blenderowalam :-)...tym sposobem jadla juz inne warzywa i miesa...niz te co sa w malych:tak:
Wczoraj np. kupilam hippa i byl tam makaronik kuleczki , zjadla bez problemu ...widze ,ze idzie jej coraz lepiej

Ja oprocz podstawowch rzeczy daje jeszcze:
warzywa: cebula, cukinia,patison,kabaczek,kukurydza, soczewica czerwona,papryka zielona i czerwona,kukurydza,...nawet pieczarka
owoce: mango,melon,czeresnia,pomarancza
miesa: baranina i wieprzowina,wolowina
przyprawy: majeranek,tymianek,koperek,pietruszka,oregano,bazylia

Te wszystkie rzeczy sa w sloiczkach , ktore kupuje :-)
czasem zrobie cos sama jak mam czas :tak:

lajfik ja wszystkie owoce jakie mam pod ręką np. winogrono ,śliwki ,gruszki ,jabłka, banan, itp obieram i surowe w kawałeczkach układam w słoiczkach .Teraz używam słoiczków od koncentratu ,bo te od dań dziecięcych przepuszczają wieczka .Później te słoiczki zakręcam i układam w garnuszku z wodą na spód kładę ściereczkę i zagotowuję . Jak się zagotują to wyciągam i układam dogóry dnem .Te co nie załapią są na teraz do zjedzenia ,a te co załapią do lodówki i jak nie mam surowych owocków to otwieram słoiczek .Czasami otworzę 2-3 smaki mieszam i mam na dwa dni

o fajnie jolek akurat mam śliwki to dla niuni zrobię, mam nadzieję że nie zepsuję bo nie mam doświadczenia w takich robótkach :-)
a dziś na obiad moje dziecko przebiło wszystko, zrobiłam barszczyk z buraczkami ze słoika od babci, na samych warzywkach, specjalnie tak żeby i dla Oliwii mógł być, no i co i zjadła swoją miseczkę rozgniecione widelcem po czym Ja się zabieram za swoje a ta taaaaaaaaaak się rozdziawiła, że chyba 1/3 mi zjadła i nawet jej nie przeszkadzał ziemniak w kostkach :-) ogólnie to chyba 5 razy w życiu zupy robiłam i nie jest to mój konik a tu prosze bardzo, mam amatora na moje zupki haha

mary dawalam brzoskwinie 2 msc temu malemu :tak: w sloiczkach mozna je kupic w poloczeniu - jablko, banan, brzoskwinia juz od 4 czy 5 msc zycia :tak:zreszta ja juz dawno przestalam sie trzymac schematu i wiekszosc produktow z listy ktora podajesz maciek juz probowal :tak:

U nas grudy przechodza..chociaz grudy marchewki tak jak wchodza, tak samo wychodza :)) czyli co ? nie trawi tego? za wczesnie?

Dziewczyny podpowiedzcie co mam zrobic. W ciagu dnia Mlody dostaje 4 razy mleko jakies 170ml. Raz jest to kaszka ryzowa i je lyzeczka, pozostale 3 porcje pije z butli i tak zaczynam kombinowac jakby mu to butelkowanie ukrocic troszeczke. Co moge jeszcze z tego mleka zrobic? Manna na razie odpada (gluten), inne kaszki?? chcialam mu kukurydziana zrobic, ale trzeba to mleko zagotowac, a modyfikowanego sie nie gotuje. Chyba, ze sie myle. A moze mleko dawac 2 razy,a jakis nowy posilek wprowadzic? tylko jaki? Mlody alergik i za bardzi nie mam jak kombinowac.

reklama
Yawla ...ja malej daje kleik kukurydziany i dosypuje normalnie do mleka modyfikowanego i mieszam ...podaje lyzeczka:-)...Nic nie gotuje:eek:
Oprocz mleka ...obiadki i deserki dajesz normalnie???
Mozna dac np. kaszke jaglana z owocami ...ona jest bezglutenowa

Malej tez ostatnio ugotowalam kilka makaronikow i marchewke w talarkach
Rekoma jadla jak zloto ...:)))
Juz czas na nauke samodzielnego jedzonka ..chwyt jest opanowany ;)

Ostatnia edycja:
Do góry