reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

-j- ale mi smaka narobiłas..mężus dzwonił, że szybciej kończy pracę to zaraz go pogonię do sklepu po produkty:tak: i będą bułeczki na podwieczorek:-D ale pysznie wyglądają:tak:

reklama
Aga :-D żelaza ci brak?????:-D:-D:-D;-)
Wykonuje się je i piecze dość szybko, więc do dzieła.
W sumie to oprócz drożdży to w domciu wszystkie składniki miałam.Niedrogie a mniamciu mniamciu ciepłe z zimnym mlekiem. Sraki brak po nich. Sprawdzone dwa dni temu.

j wyglądają smakowicie :-p:-p:-p chyba się przejdę po drożdże, chyba że mogą być w proszku?? te proporcje to na 10 bułeczek stykają tak??

Aga ale ja o przepis poproszę.
pbg to zależy jakie kuleczki zrobisz. A drożdży w proszku to raczej nie próbowałam.
Pamiętajcie aby zrobic dziurki w tych bułach i dopiero nakładać coś do środka. Bo tak , gdy rosną, wypychają się do przodu wyrzucając nadzienie.

3 jajka 
1 szklanka cukru kryształ
1 szklanka śmietany kwaśnej
2 szklanki mąki
mały proszek do pieczenia (nie wiem co to znaczy mały, ale przypuszczałam, więc dałam z takiego 30g około połowy)
zapach
bakalie
jajka zmiksować z cukrem dodac reszte produktów i nadal miksować piec jak biszkopt na małej blaszce cwibakówce

reklama
kraf83 nie masz dwóch lewych rąk, tylko mamę:-D:-D:-D. ja jak mieszkałam w domku z babcią i ciocią, które pyszne rzeczy robią to też niczego nie umiałam. A teraz jak mam na coś ochotę to muszę sama sobie zrobić, a na teściową nie ma co liczyć, bo u niej to zawsze dwa podejścia, jedno do kubła a drugie takie sobie:-D:-D:-D. A jak już coś zrobi na prawdę dobrego, to nie umie powtórzyć tego wyczynu.

Do góry