reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

emkamek- ja zawsze!!!!:-)
a zajadam się teraz uprażonymi na patelce nasionkami z dyni i słonecznika- pychotka!! zapraszam, jak która niedaleko:-) polecam!! tylko na łuskane dyniowe trzeba uważać, bo lubią strzelać podczas prażenia prawie jak popcorn :-D
a w ogóle, to zrobiłam dziś galaretkę- już zjadłam dwa z pięciu trójsmakowych kubeczkóww!!jak mi sie chciało!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
owocowej herbaty wypiłam dziś 3 kubły...
markizy... zakaz, bo dieta......
nasionka ? Hmmm...nie jadłam nigdy takiego prażonego wynalazku ...
coś bym zjadła , ale nie wiem co...:oo::oo::oo:.

a w ogóle, to chciałam zaproponować żebyśmy przełożyły w tym roku Tłusty Czwartek- na przykład na ten najbliższy, co??:-p:-p:-p bo właściwy przypada 19 lutego- a jak tak dalej pójdzie -wszystkie się rozpakujemy do tego dnia i z pączków podczas karmienia piersią nici :-D

a w ogóle, to chciałam zaproponować żebyśmy przełożyły w tym roku Tłusty Czwartek- na przykład na ten najbliższy, co??:-p:-p:-p bo właściwy przypada 19 lutego- a jak tak dalej pójdzie -wszystkie się rozpakujemy do tego dnia i z pączków podczas karmienia piersią nici :-D
ahh ... tłusty czwartek zrobiłam już sobie w "Dzień Babci", bo moja Babunia zrobiła rewelacyjne chruściki (u niektórych to są faworki) :-p:-p:-p
Jestem za przełożniem :tak: ale chyba taki malutki pączuszek nie zaszkodzi poźniej małej :confused:

ale robicie smaka dziewczyny ja tez zjadłabym cos dobrego ale sama nie wiem co chodze tylko po kuchni i szukam czegos dobrego ale moje zapasy nie odpowiadaja mojej niewiadomej zachciance :-)

BUŁECZKI
  • 0,5kg. mąki
  • 5 dkg. drożdży
  • 0,5 szkl. mleka
  • 1 łyżka śmietany
  • 0,5 szkl. cukru
  • 3 żółtka
  • owoce, nutella, dżem- coś do środka bułeczek
Mleko lekko podgrzewamy i do podgrzanego dodajemy drożdże. Do mąki wysypanej na stolnicę dodajemy cukier. Robimy dołek w mące i wlewamy zaczyn. Czekamy 10 min, aż troszkę podrośnie.Ciasto lekko zagniatamy i dodajemy żółtka i śmietanę. Wszystko zagnieść. Z ciasta robimy małe kuleczki i w środek wkładamy to co lubimy ( nadzienie). Układamy je na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszce.Żeby były złociste po zrobieniu posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec ok.25-30 min. w 180 stopniach na złoty kolor.

reklama
Do góry