reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Jolek to podrzuć tej rybki ;-) uwielbiam świeże rybki!

Ja to głupieje, nam kazała pediatra iść nowym systemem ale dygam trochę, jeszcze jej (nie pediatrze oczywiście ;-) nie dałam glutenu.

reklama
a proszę bardzo się częstować 01092009327.jpg

a ja znalazłam przepis na fajny kisiel:tak: robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko:tak:

KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku (ok 90ml)
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.

myśle, że zamiast soczku można dodać np. kompocik własnej roboty;-)

a ja znalazłam przepis na fajny kisiel:tak: robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko:tak:;-)

no tak ,a ja wczoraj zastanawiałam się jak to ugotować .Zamiast wody dodałam bebiko tylko do gorącego przecieru jabłkowo -gruszkowego i też zalałam mąką rozrobioną w wodzie. Dodałam kaszki jabłkowej to jest słodkie bez cukru

jolek2 mniam zjadłabym taką rybke:-)

Zosia wczoraj też miała danie z rybką na obiadek z gerbera Smakowało jej Te słoiczkowe obiadki jej smakuja Buzie otwiera szeroko ale zaczne sama już gotowac bo nie wyrobimy z kasą:-) Na obiadek zje cały słoiczek 130 ml czasami chce wiecej a kaszki dalej beee chyba że dam bardzo dużo owoców do niej

jolek2 w linkowni podalam link do strony z przepisami dla niemowlat i tam jest tez sporo ciekawych przepisow na deserki min na kisiel :tak:

Zrobilam maly eksperyment i kupilam malemu sloiczek BoboVity z owocami (jablko, banan, brzoskwinia) iraz zupke (jarzynowa z indykiem) i musze przyznac ze sloiczkowe jedzenie spowodowalo u nas problemy z brzuszkiem :-( tak mi sie wydaje ze to od sloiczkow, bo oprocz tego wprowadzam jako nowy gluten , ale robie przerwy w podawaniu go, no a maly ma zaparcia i wzdecia mimo to... Az tak zle jak teraz to jeszcze nie mielismy :eek: Maly robi kupke z ogromnym trudem, prezy sie i steka i w nocy budzi co 20-30 min :cool: Musze go brac na rece i kolysac w nocy bo zaczyna plakac, a tak ladnie juz spal w nocy :wściekła/y: jestem zombie z niewyspania :no:

PS dodam ze nie smakuje mi sloiczkowe jedzenie ;-) moje wlasne jakos bardziej mi smakowalo, Mackowi raczej tez :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
moja Iga ładnie je sloiczkowe jedzonko i nawet codziennie są kupki, a prawdą jest że jak same zrobimy obiadek dla malucha to ma inny smak niż ta ciapka ze sloikow ale tą ciapkę właśnie iga zajada:)

Do góry