reklama
to zapraszam do mnie się jedzie prosto i na lewo a później...jolek e tam byś gotowej dała spróbować;-)
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
a ja znalazłam przepis na fajny kisiel robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko
KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku (ok 90ml)
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.
myśle, że zamiast soczku można dodać np. kompocik własnej roboty;-)
KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku (ok 90ml)
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.
myśle, że zamiast soczku można dodać np. kompocik własnej roboty;-)
a ja znalazłam przepis na fajny kisiel robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko;-)
no tak ,a ja wczoraj zastanawiałam się jak to ugotować .Zamiast wody dodałam bebiko tylko do gorącego przecieru jabłkowo -gruszkowego i też zalałam mąką rozrobioną w wodzie. Dodałam kaszki jabłkowej to jest słodkie bez cukru
mary105
Fanka BB :)
jolek2 mniam zjadłabym taką rybke:-)
Zosia wczoraj też miała danie z rybką na obiadek z gerbera Smakowało jej Te słoiczkowe obiadki jej smakuja Buzie otwiera szeroko ale zaczne sama już gotowac bo nie wyrobimy z kasą:-) Na obiadek zje cały słoiczek 130 ml czasami chce wiecej a kaszki dalej beee chyba że dam bardzo dużo owoców do niej
Zosia wczoraj też miała danie z rybką na obiadek z gerbera Smakowało jej Te słoiczkowe obiadki jej smakuja Buzie otwiera szeroko ale zaczne sama już gotowac bo nie wyrobimy z kasą:-) Na obiadek zje cały słoiczek 130 ml czasami chce wiecej a kaszki dalej beee chyba że dam bardzo dużo owoców do niej
jolek2 w linkowni podalam link do strony z przepisami dla niemowlat i tam jest tez sporo ciekawych przepisow na deserki min na kisiel
Zrobilam maly eksperyment i kupilam malemu sloiczek BoboVity z owocami (jablko, banan, brzoskwinia) iraz zupke (jarzynowa z indykiem) i musze przyznac ze sloiczkowe jedzenie spowodowalo u nas problemy z brzuszkiem :-( tak mi sie wydaje ze to od sloiczkow, bo oprocz tego wprowadzam jako nowy gluten , ale robie przerwy w podawaniu go, no a maly ma zaparcia i wzdecia mimo to... Az tak zle jak teraz to jeszcze nie mielismy Maly robi kupke z ogromnym trudem, prezy sie i steka i w nocy budzi co 20-30 min Musze go brac na rece i kolysac w nocy bo zaczyna plakac, a tak ladnie juz spal w nocy jestem zombie z niewyspania
PS dodam ze nie smakuje mi sloiczkowe jedzenie ;-) moje wlasne jakos bardziej mi smakowalo, Mackowi raczej tez
Zrobilam maly eksperyment i kupilam malemu sloiczek BoboVity z owocami (jablko, banan, brzoskwinia) iraz zupke (jarzynowa z indykiem) i musze przyznac ze sloiczkowe jedzenie spowodowalo u nas problemy z brzuszkiem :-( tak mi sie wydaje ze to od sloiczkow, bo oprocz tego wprowadzam jako nowy gluten , ale robie przerwy w podawaniu go, no a maly ma zaparcia i wzdecia mimo to... Az tak zle jak teraz to jeszcze nie mielismy Maly robi kupke z ogromnym trudem, prezy sie i steka i w nocy budzi co 20-30 min Musze go brac na rece i kolysac w nocy bo zaczyna plakac, a tak ladnie juz spal w nocy jestem zombie z niewyspania
PS dodam ze nie smakuje mi sloiczkowe jedzenie ;-) moje wlasne jakos bardziej mi smakowalo, Mackowi raczej tez
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: