reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

Jolek to podrzuć tej rybki ;-) uwielbiam świeże rybki!

Ja to głupieje, nam kazała pediatra iść nowym systemem ale dygam trochę, jeszcze jej (nie pediatrze oczywiście ;-) nie dałam glutenu.

reklama
a proszę bardzo się częstować 01092009327.jpg

a ja znalazłam przepis na fajny kisiel:tak: robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko:tak:

KISIEL OWOCOWY Z SOCZKU
- ½ butelki soczku (ok 90ml)
- 1łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 50-60 ml wody
- ewentualnie odrobina cukru
Zagotować wodę z ewentualnym dodatkiem cukru, w chłodnym soczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującej się wody.

myśle, że zamiast soczku można dodać np. kompocik własnej roboty;-)

a ja znalazłam przepis na fajny kisiel:tak: robi się go dosłownie dwie minutki..zrobiłam dziś Blance jabłkowy..zjadła wszystko:tak:;-)

no tak ,a ja wczoraj zastanawiałam się jak to ugotować .Zamiast wody dodałam bebiko tylko do gorącego przecieru jabłkowo -gruszkowego i też zalałam mąką rozrobioną w wodzie. Dodałam kaszki jabłkowej to jest słodkie bez cukru

jolek2 mniam zjadłabym taką rybke:-)

Zosia wczoraj też miała danie z rybką na obiadek z gerbera Smakowało jej Te słoiczkowe obiadki jej smakuja Buzie otwiera szeroko ale zaczne sama już gotowac bo nie wyrobimy z kasą:-) Na obiadek zje cały słoiczek 130 ml czasami chce wiecej a kaszki dalej beee chyba że dam bardzo dużo owoców do niej

jolek2 w linkowni podalam link do strony z przepisami dla niemowlat i tam jest tez sporo ciekawych przepisow na deserki min na kisiel :tak:

Zrobilam maly eksperyment i kupilam malemu sloiczek BoboVity z owocami (jablko, banan, brzoskwinia) iraz zupke (jarzynowa z indykiem) i musze przyznac ze sloiczkowe jedzenie spowodowalo u nas problemy z brzuszkiem :-( tak mi sie wydaje ze to od sloiczkow, bo oprocz tego wprowadzam jako nowy gluten , ale robie przerwy w podawaniu go, no a maly ma zaparcia i wzdecia mimo to... Az tak zle jak teraz to jeszcze nie mielismy :eek: Maly robi kupke z ogromnym trudem, prezy sie i steka i w nocy budzi co 20-30 min :cool: Musze go brac na rece i kolysac w nocy bo zaczyna plakac, a tak ladnie juz spal w nocy :wściekła/y: jestem zombie z niewyspania :no:

PS dodam ze nie smakuje mi sloiczkowe jedzenie ;-) moje wlasne jakos bardziej mi smakowalo, Mackowi raczej tez :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
moja Iga ładnie je sloiczkowe jedzonko i nawet codziennie są kupki, a prawdą jest że jak same zrobimy obiadek dla malucha to ma inny smak niż ta ciapka ze sloikow ale tą ciapkę właśnie iga zajada:)

Do góry