reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
no ciasto jest na prawdę pyszne w sam raz dla łasuchów:tak:
pieszczoszka nie martw się w końcu ciężarna ma prawo sobie dogodzić:-p ja też zgrzeszyłam bo robiąc ciasto wszamałam kilka krówek:zawstydzona/y::-p ale zrobiłam to nie świadomie bo zupełnie zapomniałam o poście przez to że dziś mega zalatana byłam
 
Martusia ale mi narobiłaś smaka na to ciasto- wygląda przepysznie, a ja przy mojej cukrzycy to mogę sobie tylko o takim pomarzyć łeeeeee:-:)-:)-(.
 
Wiolka banalnie proste ciasto mleczne;-)
Rozpuszczasz w sporym garnku margaryne cala , 1,5 szkl cukru i 1,5 szkl mleka - studzisz.
Do zimnego dodajesz 4 szkl maki, łyżke sody, łyżeczke proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao,łyżke cynamonu -mieszasz. Nastepnie dodaj 3 jajka i 2 lyzki powideł- mieszasz - ja nie uzywam miksera tylko łyzka:tak: wylewsz na blache i pieczesz zaleznie od piekarnika ok godziny w 170 - bedziesz obserwowac:-)ja miala deczko za mala blache wiec bardzo wysokie mi wyrosło wiec musialam piec 15 min dluzej zeby srodek sie dopiekł:tak:ciasta wystarcza na taka duza standardowa blache. Jak ostygnie przekladam powidlami i mleczna czekolada na wierzch - swieze ciasto przez 3 dni dzieki powidlom w srodku:tak:
 
reklama
Wiolka ja polecam przepis na muffiny bananowe który podawałam. Spokojnie możesz upiec w brytfannie jako ciasto. Super wychodzi. Możesz dodać też rodzynki namoczone w rumie ;) Tylko piec trzeba troszkę dłużej niż muffinki.
 
Do góry