reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
mialam nic nie robic do jedzenia na swieta ale podoba mi sie przepis na muffinki bananowe wiec pewnie sie skusze :) tylko najpierw musze kupic ta blache o ktorej pisze dorka :)
a propos jedzenia, czas sie wziac za dzisiejszy obiad, na ktory jeszcze nie mam pomyslu :/

tez myslalam o spagetti ale cos u nas za czesto ostatnio i zrezygnowalam :) a to z tunczykiem, a to z lososiem albo bolonese :) dzis chyba upieke w piekarniku udka z kurczaka, dawno w sumie nie jedlismy i nie chce mi sie nic innego kombinowac

jaja jak dla mnie ok, ale mezus pewnie nie bylby zadowolony, bo on musi miec miecho :) zwlaszcza jak wraca pozno z pracy zmeczony i glodny :)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas wczoraj był obiad wiosenny, ziemniaczki, jajko sadzone i mizeria z ogórków z dużą ilością szczypiorku i naturalnym jogurtem.
Dziś lasagne wg przepisu R.
Składniki:
  • 600 g mięsa mielonego
  • 4 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • koncentrat pomidorowy (pudliszki najlepszy)
  • opakowanie makaronu do lasagne
  • pół kostki masła
  • 600ml mleka
  • bazylia, oregano, papryka i inne przyprawy
  • ser żółty
SOS:
- w rondelku roztapiamy masło i dodajemy cały koncentrat pomidorowy oraz mleko, zagotowujemy i przyprawiamy do smaku
FARSZ:
cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z mięsem aż odparuje woda
ser żółty kroimy na plasterki nie grube
MAKARON
- makaron blanszuje we wrzątku, przez kilka sekund

PRZYGOTOWANIE:
do keksówki na dno układamy 3 płaty makaronu + sos, na to ser zółty, znów 3 płaty i mięso, znów trzy płaty makaronu +sos i ser + 3 płaty makaronu i mięso i jeszcze raz tak samo.
Na wierzchu ma zostać makaron i ser.
Zalewamy wszystko pozostałym sosem i do piekarnika na 40 minut /160 st.C

SMACZNEGO!

Ostatnia edycja:
Do góry