reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
U mnie dzisiaj tradycyjna jarzynowa :-)

Dobra sałatka...

Sałatka do wędlin

1 puszka groszku
1 puszka fasoli czerwonej
5 dużych ogórków konserwowych
1 por
2 jajka na twardo
rzodkiewka

Sos: majonez, 2 ząbki czosnku, jogurt naturalny

Sałatka z kukurydzy (pyszna! :tak:)

puszka kukurydzy
2-3 korniszony
6-8 marynowanych grzybków
winne jabłko
łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku

Sos:
2-3 łyżki majonezu
1-2 łyżki jogurtu
łyżka ostrej musztardy
sól
cukier
pieprz

TAK, JEST, W KOŃCU DOCZEKAŁAM SIĘ :p

Jutro dostanę gofrownicę i sporządzę przepyszne gofry :D Jejku od listopada na nie ochotę miałam :D jutro zaspokoję swoją ciążową zachciankę :D:D

Podrzućcie jakieś dobre, obiadkowe przepisy :-D przyznam szczerze, że zaglądając na Majówki z nadzieją zerkam, czy nie pojawił się jakiś fajny przepis :-D:-D

Pieszczoszko i co, robiłaś którąś z tych sałatek? Ja osobiście uwielbiam tą drugą (kukurydzianą). W Boże Narodzenie zrobiła furorę na stole :-D

Mysio - takie pyszne gofry z lodami, ahhhh narobiłaś mi smaka :-:)-(

Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale może któraś z Was mi pomoże. Chciałam sobie zamówić blender. Posiadam spory robot z wieloma funkcjami, ale teraz zależy mi na takim mniejszym, podręcznym. Myślę, że dobrze sprawdzi się kiedy przyjdzie czas na przygotowywanie papek dla dziecka. Problem w tym, że nigdy nie miałam i mam problem z wyborem :baffled:. Z tego co zauważyłam to popularne są brauna i boscha. Może któraś z Was jest zadowoloną posiadaczką jakiegoś modelu, może coś polecicie?

reklama
Do góry