reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
U mnie dzisiaj tradycyjna jarzynowa :-)

Dobra sałatka...

Sałatka do wędlin

1 puszka groszku
1 puszka fasoli czerwonej
5 dużych ogórków konserwowych
1 por
2 jajka na twardo
rzodkiewka

Sos: majonez, 2 ząbki czosnku, jogurt naturalny

Sałatka z kukurydzy (pyszna! :tak:)

puszka kukurydzy
2-3 korniszony
6-8 marynowanych grzybków
winne jabłko
łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku

Sos:
2-3 łyżki majonezu
1-2 łyżki jogurtu
łyżka ostrej musztardy
sól
cukier
pieprz

TAK, JEST, W KOŃCU DOCZEKAŁAM SIĘ :p

Jutro dostanę gofrownicę i sporządzę przepyszne gofry :D Jejku od listopada na nie ochotę miałam :D jutro zaspokoję swoją ciążową zachciankę :D:D

Podrzućcie jakieś dobre, obiadkowe przepisy :-D przyznam szczerze, że zaglądając na Majówki z nadzieją zerkam, czy nie pojawił się jakiś fajny przepis :-D:-D

Pieszczoszko i co, robiłaś którąś z tych sałatek? Ja osobiście uwielbiam tą drugą (kukurydzianą). W Boże Narodzenie zrobiła furorę na stole :-D

Mysio - takie pyszne gofry z lodami, ahhhh narobiłaś mi smaka :-:)-(

Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale może któraś z Was mi pomoże. Chciałam sobie zamówić blender. Posiadam spory robot z wieloma funkcjami, ale teraz zależy mi na takim mniejszym, podręcznym. Myślę, że dobrze sprawdzi się kiedy przyjdzie czas na przygotowywanie papek dla dziecka. Problem w tym, że nigdy nie miałam i mam problem z wyborem :baffled:. Z tego co zauważyłam to popularne są brauna i boscha. Może któraś z Was jest zadowoloną posiadaczką jakiegoś modelu, może coś polecicie?

reklama
Do góry