reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

tak mi się zdawało, bo jakoś napisu na opakowaniu "kartoflanka" nie widziałam:) lepiej zapytać:)

Wiolka - powiedz mi Kochana, czy Twój sernik nakłada się herbatniki jak wystygnie? i ile trzeba odczekać żeby można go było jeść? trzymać na szafce, czy w lodówce?

takie banalne rzeczy a dla takiego żółtodzioba jak ja mają znaczenie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane Majoweczki,a teraz pytanie niektore z Was maja przejsc na diete z zalecenia lekarza...mozecie mi powiedzie,czy dostalyscie jakies zalecenia?Mam kolezanke w 15tyg i dostala od lekarza i dostala wlasnie "diete",ale lekarka jej powiedziala ze ma sie sama tym zajac.Tylko,ze ona wazy ponad 90kg(przytyla ju 15!).Wiec moze macie jakies przepisy na "diete ciazowa"???

konsystencja masy będzie taka dość lejąca ale bez przesady, łatwo ją wylać z miski na ciasto a ciasto na spód będzie dość gęste i zbite ja ręką je rozkładam na blaszce będzie się wydawało że jest go dość mało ale gwarantuję że w zupełności wystarczy:)

Wiola a tego sernika się nie piecze prawda? poprostu po ugotowaniu na herbatniki, ostygnie i do lodówki tak? już mam ser :) dużo tej masy wyjdzie? bo mam tortownicę i zastanawim się czy nie lepiej kupić taką średnią blaszkę na ten sernik.

Witam
Rzadko zagladam ale taraz musze napisac:-D
MIanowicie sernik Wiolki juz sie studzi:szok:bylam w Lidlu i tam tez zakupilam ser w wiaderku za 8 zl:tak:dam znac jak wyszlo.
NIe mialam blachy tylko tortownice, wiec zrobilam 2 warstwy: ciastka ser, ciastka ,ser i ciastka. Na wierzchu ma byc polewa czekoladowa i wiorki kokosowe. Do sera wrzucilam kilka rodzynek, budynie dalam waniliowe - czekamy na efekt, pachnie pieknie:zawstydzona/y:ciekawe czy nie bedzie za wysokie i bedzie sie dobrze kroilo...trzymajcie kciuki
Czarnula poczekaj z zakupem blachy moze tortownica da rade, ja mam taka chyba ze 24 cm i wyszlo nieco nizej niz boki, takze niezle.

Ostatnia edycja:
DZiewczynki, w;lasnie jem serniczek z kawka:tak:jest super lekki i swietnie wyglada taki pietrowy-polecam zrobienie go w tortownicy jednak:-)kroi sie jak tort i nie rozpada:tak:wczoraj z ciekawosci ukroilam sobie kawalek ale byl za swiezy i sie wszystko rozlazlo:szok::-Dale stoi w lodowce cala noc i jest super, dziekuje za przepis i polecam:tak:

ojeju wczoraj nie mialam netu a widze ze tu taki szal na sernik, co bardzo mnie cieszy:-)
czarnula ja ogolnie robie go na blaszce ale mysle ze w tortownicy tez sie zmiesci
zanetka mase kladziemy ciepla na herbatniki, co sprawi sie sie ladnie polacza z ciasem i nie beda od niego odchodzic.sernik chowamy do lodowki i najlepiej smakuje nastepnego dnia. zazwyczaj jak mam impreze z sobote to robie go juz w piatek.
karolki ciesze sie ze serniczek smakuje

dziewczyny a moze macie jakies ciekawe przepisy na potrawy swiateczne?

Ostatnia edycja:
na potrawy to chyba nie, bo u nas je się takie "zwykłe", ale wczoraj pogrzebałam troszkę w internecie i znalazłam 2 ciekawe przepisy na piernik i makowiec (szukam w miarę łatwych i z jak najmniejszą ilością pieczenia).
Świąteczny piernik
ten upiekę na stówkę - piernik akurat w miarę mi wychodzi, choć z czekoladą i powidłami nie robiłam jeszcze:)
Inny Makowiec
ciekawy, nie? nie ma tak dużo maku, a w ciąży się go odradza;)
są na tej stronie jakieś przepisy na potrawy, ale mnie nie "kąpią". lubię przepisy "filmowe", bo od razu wiem jak, co ma wyglądać, a kołek jetem niezły, więc zwiększam tym szanse powodzenia:)

reklama
Piszcie kobiety co gotujecie na obiady bo juz pomysly sie koncza...
U nas wczoraj lasania wg mojego pomyslu (jak ktos lubi napisze co i jak zeby bylo szybko i smacznie;) )dzis udka siedza w piekarniku, beda chcieli to zjedza nie to nie...

Do góry