reklama
Martusia22267
Fanka BB :)
ja w weekend zajadałam się rosołkiem bo miałam na niego ogromną ochotę i musiałam ugotować
dziś na obiad nic specjalnego choć bardzo to lubimy czyli rybka smażona w panierce puree z koperkiem i gotowana marchewka mniam mniam
co do przepisów to mam kilka fajnych tylko, że nie które troszkę pracochłonne ale to może jutro napiszę
fiore niestety nie dam rady pomóc bo nie przepadam za pierogami
co do przepisów to mam kilka fajnych tylko, że nie które troszkę pracochłonne ale to może jutro napiszę
fiore niestety nie dam rady pomóc bo nie przepadam za pierogami
fiore
Zanetaa niestety nie pomoge :-(
Maz zrobil wczoraj TIRAMISU na dzisiejsza kolacje z przyjaciolmi.Mniam,mniam...jem tylko oczami,bo wystarczylo ze sprobowalam lyzeczke "masy" i nie moglam jej strawic do polnocy :-( Ale wysmienite ciasto!
Maz zrobil wczoraj TIRAMISU na dzisiejsza kolacje z przyjaciolmi.Mniam,mniam...jem tylko oczami,bo wystarczylo ze sprobowalam lyzeczke "masy" i nie moglam jej strawic do polnocy :-( Ale wysmienite ciasto!
WIOLKA1509
czarnula przepis na sernik
- 1kg sera do sernika( takiego w wiaderku zmielonego)
-1maslo
-6 jajek
-1szklanka cukru
wszystkie skladniki wkladamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, az do polaczenia skladnikow i tak z 15 min zeby wszystko sie przegotowalo.
nalej pol kubka zimnego mleka i rozpusc w nim 2 budynie smietankowe lub waniliowe,dodaj do garnka , gotuj z 3 min az poczujesz opor(masa zrobi sie gesta)
na blache ukladamy herbatniki, na to mase , herbatniki i polewamy polewa czekoladowa.
moja rodzina bardzo lubi ten serniczek.
3 bit
uklada sie warstwami i tak
- upieczony biszkopt( jak nie masz przepisu na biszkopt to pisz i ci go podam)
-na to masa krowkowa( w puszce)
-herbatniki
-masa taka jak do karpatki( mozna kupic w proszku taka mase , albo moge ci napisac jak sie robi taka mase w domowy sposob)
-herbatkiki
-2 sniezki ubite na 300ml smietany kremowki
- posypac starta czekolada lub kakao
bardzo pyszne i wbrew pozorom strasznie latwe, moj m potrafi pol blachy zjesc do kawy:-)
- 1kg sera do sernika( takiego w wiaderku zmielonego)
-1maslo
-6 jajek
-1szklanka cukru
wszystkie skladniki wkladamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, az do polaczenia skladnikow i tak z 15 min zeby wszystko sie przegotowalo.
nalej pol kubka zimnego mleka i rozpusc w nim 2 budynie smietankowe lub waniliowe,dodaj do garnka , gotuj z 3 min az poczujesz opor(masa zrobi sie gesta)
na blache ukladamy herbatniki, na to mase , herbatniki i polewamy polewa czekoladowa.
moja rodzina bardzo lubi ten serniczek.
3 bit
uklada sie warstwami i tak
- upieczony biszkopt( jak nie masz przepisu na biszkopt to pisz i ci go podam)
-na to masa krowkowa( w puszce)
-herbatniki
-masa taka jak do karpatki( mozna kupic w proszku taka mase , albo moge ci napisac jak sie robi taka mase w domowy sposob)
-herbatkiki
-2 sniezki ubite na 300ml smietany kremowki
- posypac starta czekolada lub kakao
bardzo pyszne i wbrew pozorom strasznie latwe, moj m potrafi pol blachy zjesc do kawy:-)
Ostatnia edycja:
reklama
WIOLKA1509
fiore ja wychodze z zalozenia ze raz nie zawsze.;-)
Podziel się: