reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

fiore ale mi smaka na spaghetti:tak: Wlasnie takie bez miesa:tak:
pieszczoszka szybka salatka:tak:
Na razie nic mi nie przychodzi do glowy:no: Jak mi sie cos przypomni to napisze:tak:

reklama
ja w weekend zajadałam się rosołkiem bo miałam na niego ogromną ochotę i musiałam ugotować;) dziś na obiad nic specjalnego choć bardzo to lubimy czyli rybka smażona w panierce puree z koperkiem i gotowana marchewka mniam mniam:)
co do przepisów to mam kilka fajnych tylko, że nie które troszkę pracochłonne ale to może jutro napiszę

fiore niestety nie dam rady pomóc bo nie przepadam za pierogami;)

Dziewczynki szukam przepisu na sernik. taki na biszkopcie polany czekoladą domową. nie bardzo mogę znaleźć nic ciekawego (wszędzie galaretka;p) może coś doradzicie?

Zanetaa niestety nie pomoge :-(

Maz zrobil wczoraj TIRAMISU na dzisiejsza kolacje z przyjaciolmi.Mniam,mniam...jem tylko oczami,bo wystarczylo ze sprobowalam lyzeczke "masy" i nie moglam jej strawic do polnocy :-( Ale wysmienite ciasto!

Wczoraj moj syn zrobil pierogi:happy: Ale nie na wigilie tylko na obiad w piatek:tak: Nawet dobre mu wyszly:tak:
zanetaa ja tez nie pomoge:tak:

czarnula przepis na sernik
- 1kg sera do sernika( takiego w wiaderku zmielonego)
-1maslo
-6 jajek
-1szklanka cukru
wszystkie skladniki wkladamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, az do polaczenia skladnikow i tak z 15 min zeby wszystko sie przegotowalo.
nalej pol kubka zimnego mleka i rozpusc w nim 2 budynie smietankowe lub waniliowe,dodaj do garnka , gotuj z 3 min az poczujesz opor(masa zrobi sie gesta)
na blache ukladamy herbatniki, na to mase , herbatniki i polewamy polewa czekoladowa.

moja rodzina bardzo lubi ten serniczek.

3 bit
uklada sie warstwami i tak
- upieczony biszkopt( jak nie masz przepisu na biszkopt to pisz i ci go podam)
-na to masa krowkowa( w puszce)
-herbatniki
-masa taka jak do karpatki( mozna kupic w proszku taka mase , albo moge ci napisac jak sie robi taka mase w domowy sposob)
-herbatkiki
-2 sniezki ubite na 300ml smietany kremowki
- posypac starta czekolada lub kakao

bardzo pyszne i wbrew pozorom strasznie latwe, moj m potrafi pol blachy zjesc do kawy:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry