reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
Do moich TOP dan ciążowych zaliczam:
- płatki owsiane z odrobiną miodu i owocami, suszone lub świeże, ja wrzucam jablko, banan albo suszoną żurawinę
- pasta rybna, makrela z serkiem pełnotłustym ( śmietankowy) cebulka i koperek
- rogaliki drożdżowe z wiśniami i gorzką czekoladą
- paj z kurczakiem i porem, do tego gotowana marchewka mini i groszek z sałatą lodową (na kwaśno, z gałką muszkatałową)
Macie jeszcze jakies fajne, w miare zdrowe przepisy na cos wyjatkowo pysznego?
 
dorka, chlebek pysznie wygląda, szkoda, ze z ciastem drożdzowym trzeba sie troche nameczyc :) ale warto, raz na jakis czas, no i nie ma po nim zgagi, jak często po kupnych drożdzówkach u mnie bywa
 
reklama
ja nie przykrywam. Pieczarki owszem na wierzchu mogą się lekko przypiec ale to nie zaszkodzi. I pieczarek też nie smażę, chodzi o to żeby puściły wodę podczas pieczenia i z majonezem stworzyły sos :) A co do długości pieczenia to dużo zależy od piekarnika. Ja piekę z włączoną dolną i górną grzałką i bez termoobiegu
 
Ostatnia edycja:
Do góry