reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

agapl byłam wczoraj na podglądaniu, kolejną wizytę mam w poniedziałek, dostałam tabletki , które ogólnie są na cukrzycę, ale u mnie mają poprawić gospodarkę hormonalną bo mam długie cykle (35-40 dni)i mają je trochę skrócić.
Euthyrox dawkę 88 mam brać nadal, doktor powiedział, że TSH ładnie spadło i do transferu a później utrzymania ciąży najlepiej jak jest jak najniższe TSH nie większe niż 1.
Transfer będę miała 3 dni po owulacji.
A jak u Ciebie? Kiedy masz wizytę?

reklama
witajcie dziewczynki,
agapl13 - dzisiaj już lepiej się czuję, najgorzej było wczoraj wieczorem, aż mój M się przestraszył, ale teraz już nic mi nie jest i cieszę się, że mam to za sobą

Dzień dobry dziewuszki :-) Witam się pourlopowo.
Karamel - gratuluję.
Tosia
- ja robiłam iui u Gizlera i byłam z niego bardzo zadowolona. Mieliśmy tam podchodzić do inv, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inną klinikę.
Roxi - zaciskam &&&, żeby z tego cienia wylazła piękna krecha.

My jutro jedziemy na pierwsze usg. Mam nadzieję, że zobaczymy ile bąbelków zostało z nami. Staram się być dobrej myśli, ale w środku strasznie się denerwuje.

matram teraz to już z górki, niedługo dostaniesz swoje zarodeczki pod opiekę:-)

lucy tak jak dziewczyny piszą, każda osoba inaczej reaguję na przyjmowane hormony i od tego zależy ilość wizyt, ja miałam hiperkę, moje jajniki naprodukowały dużo jajeczek w związku z czym chodziłam na podglądanko co 2 dni

karamel
gratuluję Tobie, teraz życzę , aby ciążą rozwijała się poprawnie, baj o siebie :-)

roxii ja nie przestaję wierzyć, cień cienia to już jest nadzieja, uważam, że jeszcze troszkę za wczesnie, aby wyszły dwie grube kreski, czekam na betę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na szczęście

Hej dziewczyny! melduję że dzis jest dokładnie to samo co wczoraj cień cienia, ani mocniejszy ani słabszy, dokładnie taki sam:baffled: jutro rano pojade do mojej kliniki i spróbuję wybłagać betę, albo powiem im ze mi sie pomyliło:-p w sobote bedzie 2 tygodnie po transferze wiec moze mi zrobia, jesli nie to trudno wróce w poniedziałek, ale spróbowac zawsze warto, bo się wykończe;-) uciekam do pracy, a Wam życze miłego dnia i dzieki za kciuki :****

hej Dziewczyny :-)
co do ilości wizyt to zależy od stymulacji i kliniki, moja np tak miała, że wizyty podczas stymulacji były bardzo częste i ja mimo, że książkowo się stymulowałam też musiałam się kłóć co dwa dni lub codziennie i jeździć - taka polityka kliniki. Ale dobry lekarz, który ma spore doświadczenie nie potrzebuje codziennie oglądać jak się nic nie dzieje wiec się nie martwcie tym wcale, że macie mniej wizyt.:tak:
Dzień dobry dziewuszki :-) Witam się pourlopowo.
Karamel - gratuluję.
Tosia
- ja robiłam iui u Gizlera i byłam z niego bardzo zadowolona. Mieliśmy tam podchodzić do inv, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inną klinikę.
Roxi - zaciskam &&&, żeby z tego cienia wylazła piękna krecha.

My jutro jedziemy na pierwsze usg. Mam nadzieję, że zobaczymy ile bąbelków zostało z nami. Staram się być dobrej myśli, ale w środku strasznie się denerwuje.
Lilonka a jeśli mogę wiedzieć to na jaką klinikę się zdecydowaliście bo widzę, że bardzo szczęśliwa dla Ciebie :tak:

Lucy777 - ja przy poprzednim podejściu też co 2 -3 dni musiałam być na podglądaniu jak idzie stymulacja. Ale nie przejmuj się, że nie musisz tak często, bo każda dziewczyna inaczej reaguje i widocznie u ciebie nie ma takiej potrzeby po prostu.
A propo teraz też zmieniłam klinikę na Invimed we wrocławiu. Miałam już pierwszą wizytę u dr Gizlera i w piątek mam kolejną z dodatkowymi wynikami badań co mi zlecił.

Tosia30 - stymulacja nic nie ma do rzeczy z AMH. AMH to wynik, który pokazuje jaką masz rezerwę jajnikową ( no i jak długo jeszcze będziesz w wieku "produkcyjnym") i jak będziesz reagować na stymulację i jakie dawki są potrzebne leków.

Kinga a Ty poprzednio w Polmedis (Polmedzie) podchodziłaś? Ja zmieniam też na Invimed ;-) Widzę, że testowałyśmy w ten sam dzień :-:)-:)-(. Kiedy ponawiasz próbę? Masz mrozaczki?

Ostatnia edycja:
Tosiu - zdecydowaliśmy się na klinikę w Opolu - to mniejsza klinika, ale bardziej indywidualne podejście do pacjenta, no i cena sporo niższa. My mieliśmy problem z plemnikami, a przy punkcji okazało się, że ilość spadła z 6 mln/ml do 100 tys/ml. Przy wcześniejszych badaniach morfologia i ruch były w normie, ale co było ostatecznie tego nie wiemy. W każdym razie zapłodniło się nam 8 komórek, ale tylko 2 rozwinęły się powyżej 3 doby (do 3 doszły wszystkie) i te dwa mam w brzuszku.

reklama
Madzialenak, ja mam wizyte w poniedzialek. Tym razem idziemy razem na podgladanko ;-)

Matram, teraz niech komoreczki sie ladnie dziela. :-) Masz jakiesc wiesci? Dzwonia do Ciebie z kliniki z info odnosnie rozwoju sytuacji na szkielku?

Do góry