reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

agapl byłam wczoraj na podglądaniu, kolejną wizytę mam w poniedziałek, dostałam tabletki , które ogólnie są na cukrzycę, ale u mnie mają poprawić gospodarkę hormonalną bo mam długie cykle (35-40 dni)i mają je trochę skrócić.
Euthyrox dawkę 88 mam brać nadal, doktor powiedział, że TSH ładnie spadło i do transferu a później utrzymania ciąży najlepiej jak jest jak najniższe TSH nie większe niż 1.
Transfer będę miała 3 dni po owulacji.
A jak u Ciebie? Kiedy masz wizytę?

reklama
witajcie dziewczynki,
agapl13 - dzisiaj już lepiej się czuję, najgorzej było wczoraj wieczorem, aż mój M się przestraszył, ale teraz już nic mi nie jest i cieszę się, że mam to za sobą

Dzień dobry dziewuszki :-) Witam się pourlopowo.
Karamel - gratuluję.
Tosia
- ja robiłam iui u Gizlera i byłam z niego bardzo zadowolona. Mieliśmy tam podchodzić do inv, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inną klinikę.
Roxi - zaciskam &&&, żeby z tego cienia wylazła piękna krecha.

My jutro jedziemy na pierwsze usg. Mam nadzieję, że zobaczymy ile bąbelków zostało z nami. Staram się być dobrej myśli, ale w środku strasznie się denerwuje.

matram teraz to już z górki, niedługo dostaniesz swoje zarodeczki pod opiekę:-)

lucy tak jak dziewczyny piszą, każda osoba inaczej reaguję na przyjmowane hormony i od tego zależy ilość wizyt, ja miałam hiperkę, moje jajniki naprodukowały dużo jajeczek w związku z czym chodziłam na podglądanko co 2 dni

karamel
gratuluję Tobie, teraz życzę , aby ciążą rozwijała się poprawnie, baj o siebie :-)

roxii ja nie przestaję wierzyć, cień cienia to już jest nadzieja, uważam, że jeszcze troszkę za wczesnie, aby wyszły dwie grube kreski, czekam na betę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na szczęście

Hej dziewczyny! melduję że dzis jest dokładnie to samo co wczoraj cień cienia, ani mocniejszy ani słabszy, dokładnie taki sam:baffled: jutro rano pojade do mojej kliniki i spróbuję wybłagać betę, albo powiem im ze mi sie pomyliło:-p w sobote bedzie 2 tygodnie po transferze wiec moze mi zrobia, jesli nie to trudno wróce w poniedziałek, ale spróbowac zawsze warto, bo się wykończe;-) uciekam do pracy, a Wam życze miłego dnia i dzieki za kciuki :****

hej Dziewczyny :-)
co do ilości wizyt to zależy od stymulacji i kliniki, moja np tak miała, że wizyty podczas stymulacji były bardzo częste i ja mimo, że książkowo się stymulowałam też musiałam się kłóć co dwa dni lub codziennie i jeździć - taka polityka kliniki. Ale dobry lekarz, który ma spore doświadczenie nie potrzebuje codziennie oglądać jak się nic nie dzieje wiec się nie martwcie tym wcale, że macie mniej wizyt.:tak:
Dzień dobry dziewuszki :-) Witam się pourlopowo.
Karamel - gratuluję.
Tosia
- ja robiłam iui u Gizlera i byłam z niego bardzo zadowolona. Mieliśmy tam podchodzić do inv, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inną klinikę.
Roxi - zaciskam &&&, żeby z tego cienia wylazła piękna krecha.

My jutro jedziemy na pierwsze usg. Mam nadzieję, że zobaczymy ile bąbelków zostało z nami. Staram się być dobrej myśli, ale w środku strasznie się denerwuje.
Lilonka a jeśli mogę wiedzieć to na jaką klinikę się zdecydowaliście bo widzę, że bardzo szczęśliwa dla Ciebie :tak:

Lucy777 - ja przy poprzednim podejściu też co 2 -3 dni musiałam być na podglądaniu jak idzie stymulacja. Ale nie przejmuj się, że nie musisz tak często, bo każda dziewczyna inaczej reaguje i widocznie u ciebie nie ma takiej potrzeby po prostu.
A propo teraz też zmieniłam klinikę na Invimed we wrocławiu. Miałam już pierwszą wizytę u dr Gizlera i w piątek mam kolejną z dodatkowymi wynikami badań co mi zlecił.

Tosia30 - stymulacja nic nie ma do rzeczy z AMH. AMH to wynik, który pokazuje jaką masz rezerwę jajnikową ( no i jak długo jeszcze będziesz w wieku "produkcyjnym") i jak będziesz reagować na stymulację i jakie dawki są potrzebne leków.

Kinga a Ty poprzednio w Polmedis (Polmedzie) podchodziłaś? Ja zmieniam też na Invimed ;-) Widzę, że testowałyśmy w ten sam dzień :-:)-:)-(. Kiedy ponawiasz próbę? Masz mrozaczki?

Ostatnia edycja:
Tosiu - zdecydowaliśmy się na klinikę w Opolu - to mniejsza klinika, ale bardziej indywidualne podejście do pacjenta, no i cena sporo niższa. My mieliśmy problem z plemnikami, a przy punkcji okazało się, że ilość spadła z 6 mln/ml do 100 tys/ml. Przy wcześniejszych badaniach morfologia i ruch były w normie, ale co było ostatecznie tego nie wiemy. W każdym razie zapłodniło się nam 8 komórek, ale tylko 2 rozwinęły się powyżej 3 doby (do 3 doszły wszystkie) i te dwa mam w brzuszku.

reklama
Madzialenak, ja mam wizyte w poniedzialek. Tym razem idziemy razem na podgladanko ;-)

Matram, teraz niech komoreczki sie ladnie dziela. :-) Masz jakiesc wiesci? Dzwonia do Ciebie z kliniki z info odnosnie rozwoju sytuacji na szkielku?

Do góry