reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, które przyjmowały progesteron besins 200 mg, czy miewalyscie zawroty 1.5h po przyjęciu leku? Dziś wzięłam oprócz 3x ultragestan i mnie tak "siekło" jakbym byłam pijana konkretnie...zawroty głowy. Jutro już nie wezme bo tragedia. Miala któraś tak? Na sztucznym kiedyś brałam 3x dziennie i tez nawet auta prowadzić nie mogłam.. Teraz na naturalnym może sam ultragetan 200mg wystarczy..
Ja mam uczulenie na ten lek. Wysypało mnie po nim ...

reklama
Ile leżycie po transferze w klinice? 30 min?15min? Czy wcale? I kiedy idziecie się wysiusiać...?:)
Zawsze każą leżeć u mnie 20 min, ale przy ostatnim tranferze miałam tak pełny pęcherz, że pielęgniarka się śmiała, że mi się przelewa. Kazali mi 5 min poleżeć, lecieć się wysikać i wrócić na pozostałe 15 min. Nie zaszkodziło i ciąża 18 tydz. teraz :)

Dziewczyny, jechaliście kiedyś same samochodem na transfer? Mam syna chorego, na antybiotyku...mąż zostanie z nim w domu a ja sama na transfer. Jak nie ma przeciwwskazan do jechania samochodem to chyba prowadzenia też...?
ja jechalam do Katowic z Krakowa sama na transfer. Dodatkowo mialam podawany Atosiban. Nie bylo zadnych przeciwskazan.

Niee Pani 😁. Ogólnie czuje się jak słoń ale mam tylko 5 kg na plusie 😇. Ale widzę, że mój królewicz zaczyna ostro rosnąć więc zobaczymy na ilu skończę 😁.
Od lutego nie jestem już „szefową”, możesz przejąć moje obowiązki. Kalendarz czeka 😎
zamiast kalendarza wolę przejąć brzuch 😁❤️boziuuu ja to byłam jak słoń 🐘 nie tylko się czułam 😂

u mnie bylo z 15 min. Lezalam dluzej ze wzgledu na Atosiban. I u mnie nie musialam być z pelnym pecherzem (uffff...). Moj lekarz lepiej widzi z pustym ;)
Widać na pewno lepiej, bo rzeczywiście pęcherz daje wielką czarną plamę na ekranie. Ale tu raczej chodzi o pozycję macicy przy wprowadzaniu transferu...

reklama
Widać na pewno lepiej, bo rzeczywiście pęcherz daje wielką czarną plamę na ekranie. Ale tu raczej chodzi o pozycję macicy przy wprowadzaniu transferu...
U mnie w klinice wymagają pełnego pęcherza bo w tedy macica jest lepiej widoczna. Raz na transfer miałam pusty i pielęgniarka musiała mocno naciskać aparatem do usg żeby było coś widać a jak miałam pełny pęcherz to ledwo skóry dotykała.

Do góry