ja mam 36, u mnie lekarz też mi odradzał badania. A jak się skończy to czas pokażeCześć Dziewczyny,
Czy jest wśród Was kobietka w wieku 41l, lub po 40, która podchodziła od ivf bez badania zadodkow, i procedura zakończyła się szczęśliwie ?
Wczoraj na wizycie panj dr przekazała, że dla kobiet w tym wieku z obniżona rezerwa [0.85ng/ml] nie zaleca się badania genetycznego zarodkow /ryzyko uszkodzenia/ , w związku z tym, chce w cyklu stymulowanym transferować.
No i zastanawiam się co dalej, bo do tej pory byłam zdecydowana na badanie o ile będzie co badac.
Nie wiem co robić.
Kariotyp u mnie ok, czekamy na drugi wynik.
reklama
to mnie przy 1 transferze cofnęli, bo za mało płynu w pęcherzu i musiałam pić wodę.U mnie w klinice wymagają pełnego pęcherza bo w tedy macica jest lepiej widoczna. Raz na transfer miałam pusty i pielęgniarka musiała mocno naciskać aparatem do usg żeby było coś widać a jak miałam pełny pęcherz to ledwo skóry dotykała.
Leżę z 15 min i do łazienki można iść.
Orchidea33
Fanka BB :)
nie wnikam. Wygodniej mu przy pustym, kaze wlozyc piesci pod pupe. Facet ma juz swoje lata praktyki. Dla mnie lepiej bo nie wyobrażalam sobie nigdy lezenia tyle z pelnym pecherzemWidać na pewno lepiej, bo rzeczywiście pęcherz daje wielką czarną plamę na ekranie. Ale tu raczej chodzi o pozycję macicy przy wprowadzaniu transferu...
Madame JS
Jeśli trzeba, to się leży ;-)nie wnikam. Wygodniej mu przy pustym, kaze wlozyc piesci pod pupe. Facet ma juz swoje lata praktyki. Dla mnie lepiej bo nie wyobrażalam sobie nigdy lezenia tyle z pelnym pecherzem
a daj spokój już naprawdę bym chciała iść ale potrzebna mi mobilizacjaZa 2 miesiące Ci go opchne
Kiedy w końcu idziesz na transfer ? Prosić Cię mam czy co ?
Ruda08
No to daje Ci kopa na rozpęd !! Ale juża daj spokój już naprawdę bym chciała iść ale potrzebna mi mobilizacja
Dzisiaj proszę zadzwonić i umówić się z doktorkiem
Leanne
Trzymam kciuki.ja mam 36, u mnie lekarz też mi odradzał badania. A jak się skończy to czas pokaże
Kurcze ja ciągle o tym myślę,do czasu punkcji mam jeszcze trochę czasu.
To badanie też jest mega drogie;(
wiem, ale drugi raz chyba bym go nie posłuchała. Poronienie to tak przykra sprawa jest, że żadne pieniądze nie są tego warte.Trzymam kciuki.
Kurcze ja ciągle o tym myślę,do czasu punkcji mam jeszcze trochę czasu.
To badanie też jest mega drogie;(
reklama
Ruda08
Podziel się: