reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie ma sprawy :)
Powodzenia przy transferze, trzymam kciuki. A co do klasy zarodka - niejednokrotnie dziewczyny opisywały sytuacje, gdzie wyższej klasy zarodek się nie przyjmował, a ten niższej tak. A nóż ten "gorszy" Cię pozytywnie zaskoczy.
Dziękuję za wsparcie. Widziałam, że jesteśmy w podobnym wieku. U nas walka o drugie dziecko, syn 6 lat temu bez żadnych starań.. biochemiczna 2 lata temu, a teraz temat inf..ciągnie się bez konca;(. Amh miałam 2.5-3 jak zaczęłam dhea "na poprawe" komórek, później wzrosło do ponad 5, miesiączka się osłabiła wlosy leciały (takie to daje efekty uboczne) po czym nic to nie dało a wręcz myślę że zaszkodziło...:( / jakie masz AMH jak mogę wiedzieć? Twoja Doktor nie "zwala" niepowodzenia na kiepskie komórki prawda? Twoje żyły do 5 doby I były morulami? Powodzenia!!

reklama
Dziękuję za wsparcie. Widziałam, że jesteśmy w podobnym wieku. U nas walka o drugie dziecko, syn 6 lat temu bez żadnych starań.. biochemiczna 2 lata temu, a teraz temat inf..ciągnie się bez konca;(. Amh miałam 2.5-3 jak zaczęłam dhea "na poprawe" komórek, później wzrosło do ponad 5, miesiączka się osłabiła wlosy leciały (takie to daje efekty uboczne) po czym nic to nie dało a wręcz myślę że zaszkodziło...:( / jakie masz AMH jak mogę wiedzieć? Twoja Doktor nie "zwala" niepowodzenia na kiepskie komórki prawda? Twoje żyły do 5 doby I były morulami? Powodzenia!!
U nas też walka o drugie, córka w podobnym wieku do Twojego syna, 5,5 roku. Również bez starań, od razu w pierwszym cyklu zaskoczyło. W zeszłym roku poronienie, ale w ciążę zaszłam bez problemu. Mam wrażenie, że właśnie od tego poronienia wszystko się popsuło, cykle są jakieś inne. AMH rok temu wynosiło 2,69.
Na 8 pobranych komórek 6 było dojrzałych, 4 zapłodniły się prawidłowo. 2 zarodki od początku nie dzieliły się prawidłowo, 3 przestał się rozwijać w trzeciej dobie (miał 2 blastomery), a czwarty w czwartej (6 blastomerów). Embriolog niestety podejrzewa kiepską jakość komórek jajowych.

Haha, dziś już USG na pewno😅 ale wczoraj w sumie wylądowałam u kardiologa bo mi serce trochę zaczęło świrować od tej ciąży, i musiałam dodatkowe badania porobić.
Ja miałam w ciąży hiper tętno i ciśnienie trupa. Normalka ;) Ale jak mi w aptece mierzyli ciśnienie to facet chciał pogotowie wzywać 😂

Ja miałam w ciąży hiper tętno i ciśnienie trupa. Normalka ;) Ale jak mi w aptece mierzyli ciśnienie to facet chciał pogotowie wzywać 😂
Ja do tego jakies kłucia i uciski ze myślałam ze schodzę z tego świata 😂i to mnie bardziej zaniepokoiło bo nie powiem słabe bóle to nie były… tętno w kosmos ale do tego jestem trochę przyzwyczajona bo ja zawsze wysokie miałam

ja brałam, trochę swędzi/piecze przez chwilę po podaniu ale ogólnie ok😉 pewnie już zdążyłaś podać - mój lekarz mówił żeby walić w brzuch (w ulotce jest napisane, żeby podawać w udo) bo mniej boli a działa tak samo 😉
Właśnie nie zapytałam lekarza a w ulotce pisze, że w udo, ale zrobiłam w brzuch i się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam
🙂

reklama
Do góry