reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny
Wychodzę z krzaków bo chyba zostanę tu na dłużej :( A myślałam, że skoro w 2021 udało sie za pierwszym razem to teraz też tak będzie. Tymczasem w sierpniu i październiku transfery nieudane. Nie wiem co się "zepsulo" ;( ostatni miesiąc mam ważne badania więc czekam na okres i podchodzimy od razu do kolejnego transferu. Mamy jeszcze 7 mrozakow i lekarz sugeruje by podać teraz dwa. Czy któraś z Was miała podawane dwa przy jednym transferze?

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne bety :)

reklama
Jak długo byłyście na sali po transferze?

Zarodek 4.1.1 kiedy najwcześniej zrobić test?

Beta mam 30.10 później 06.11 beta plus USG i wizyta u Pani dr. :)
To zależy od kliniki. W Bocianie Łódź po transferach leżałam na fotelu 20 min i dopiero potem siusiu i ubieranie, a w Poznaniu od razu marsz do pokoju i tam jak ktoś chciał to mógł chwilę poleżeć.

Leżałam 15 min na łóżku, na którym miałam wykonywany transfer, a potem 15 min na łóżku na sali obok.
U mnie pozytywny test wyszedł 7 dpt.
Pierwsze HCG zrobiłam 10 dpt.

Dziewczyny, czy któraś z Was miała taką sytuację jak ja? Że mimo pobranych komórek, żadna blastka nie powstała ? 😔 próbuję odpowiedzieć sobie na pytanie: co mogło pójść nie tak? Czy moje komórki są już po prostu za słabe? 😔
Umówiłam się na poniedziałek do lekarza, boję się co powie 😔 był zadowolony ze stymulacji 😔
Myślałam, że ta jedna komórka z cyklu naturalnego to kiepski wynik… a tu proszę 😔
Nawet nie było co badać 😔
Co prawda nie miałam takiej sytuacji, ale u mnie na bodajże 28 komórek (wynik woow! pomyślałam) powstały 3 blastocysty, z których 2 okazały się z wadami (to mnie wówczas podłamało).

Jestes w invicta gdansk? Nie lezy sie po transferze, odrazu do domu.
Mi bete kazali 6 i 8 dpt, 6 dni po 5dniowej blastki juz musi byc dwucyfrowa ✊🏻

😔😘
To wszystko takie dziwne 😳😳
najgorsze, że mocno nieprzewidywalne...

Jak się czujesz dzisiaj? Czy powstaje już w Twojej głowie jakiś plan?
Jeżeli zaczynasz myśleć o kolejnym podejściu, to bardzo polecana jest książka It starts with na egg - jest o suplementacji, o tym jak zadbać o komórki jajowe. Na różnych forach są dostępne streszczenia, listy supli tworzone na podstawie tej książki. Może pójść w tę stronę? Może przydałoby się rozszerzyć badania nasienia? Bo te podstawowe to czubek góry lodowej.

Tulę Cię mocno i wysyłam całą górę ciepłych myśli

reklama
Do góry