reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli to było 1wsze Wasze in vitro? Jaka przyczyna? Przepraszam jak przeoczyłam.
Trzymaj sie
Tak pierwsza procedura, mieliśmy 2 zarodki. Wcześniej 3 inseminację.
Przyczyny jako takiej nie mamy, mąż miał trochę słabsze nasienie ale po suplementach jest 'super' (słowa lekarza) u mnie nic nie wychodzi złego w badaniach i wynikach, jedynie TSH miałam ponad 3, kazali zbić do mniej niż 2,5. Miałam badaną immunologie, krzepliwość, HSC i inne, nawet już nie pamiętam, musiała bym wyciągnąć papiery bo nie da się spamiętać 🙄
Mam wrażenie że jesteśmy przypadkiem, nic nie znaleźliśmy konkretnego więc damy leków co można i może się uda (spróbujmy)... Może to i dobrze, bardzo jestem zadowolona z lekarza bo coś próbował zawsze dodatkowo zbadać, dodatkowe leki dać jak nie wychodziło/coś zmienić. Ja zawsze dobrze reagowałam na stymulację i na leki, ale jestem już zmęczona i pójdę chyba w inną drogę... muszę odpocząć psychicznie. Ale okarze się tak naprawdę w piątek :)
Trzymam bardzo kciuki za was ✊

Ja miałam w przeciągu roku 3 punkcję i dwa transfery i ciąży nie ma. Przykro mi, ale znam ten ból niepowodzenia bardzo dobrze, najważniejsze żeby się nie poddawać!
To niestety Ciebie przebije .. w ciagu 1,5 roku 4 stymulacje i 4 transfery (w tym jeden bliźniaczy). Ogólnie mam za sobą 6 stymulacji i 9 transferów 😳🫣.
Z 4 mam córkę, cud nad cudem ♥️. W tym miesiącu biorę ostatniego mrożaka, co będzie pózniej nie wiem ..

tak mielismy zarodki z jednej punkcji przebadane genetycznie. u nas byl problem z implantacja, generalnie nawet teraz jeszcze podchodze z rezerwa do tego czy ciaza sie utrzyma.
Moj lekarz podejrzewal problem z endo ze wzgledu na wywiad wiec robilismy pobieranie wycinka z macicy.
biore progesteron, encorton, estrofem, neoparin, accofil, acard i zobaczymy czy znowu nie bedzie rozczarowania.
Dzieki,
Trzymam kciuki!

Dziewczyny, czy któraś z was w ciąży chodziła na basen?
Wizytę u lekarza mam za tydzień, oczywiście się podpytam czy mogę chodzić, ale tak z ciekawości chciałam podpytać jak to u was było? :)
Moja mama panikuje, że się infekcji nabawię. U mnie w rodzinie nikt nie chodził, nie mam z kim porozmawiać 😅

Dziewczyny, czy któraś z was w ciąży chodziła na basen?
Wizytę u lekarza mam za tydzień, oczywiście się podpytam czy mogę chodzić, ale tak z ciekawości chciałam podpytać jak to u was było? :)
Moja mama panikuje, że się infekcji nabawię. U mnie w rodzinie nikt nie chodził, nie mam z kim porozmawiać 😅
Basen to najlepsza aktywność dla kobiet w ciazy. Ja sobie aplikowałam tampon, tak poleciła położna.
Mi lekarka mówiła jeszcze o tym żeby przed pojciem na basen nasmarować się maścią, ale nie pamietam nazwy :D

Basen to najlepsza aktywność dla kobiet w ciazy. Ja sobie aplikowałam tampon, tak poleciła położna.
Mi lekarka mówiła jeszcze o tym żeby przed pojciem na basen nasmarować się maścią, ale nie pamietam nazwy :D
Super! Już się cieszę na samą myśl jak mi lekarz pozwoli chodzić na basen 😀

reklama
Hej dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie badania progesteronu przed wizytą monitorującą. Mam wizytę w 12 dniu cyklu i to wypada w poniedziałek, więc jeśli miałabym jechać z wynikami to musiałabym je zrobić w sobotę, czyli w 10 dniu cyklu. Czy to ma sens, nie jest to za szybko?

Do góry