reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
czemu masz kiepskie doswiadczenie z ta klinika jesli mozna wiedziec
Wlasnie ten przemial mi sie nie podobal. Na wizytach bylam u dr Janeczko i nie podobalo mi sie jego podejscie do ludzi. Nie mowie, ze ma byc jak rodzina ale odrobina empatii by nie zaszkodzila. My dopiero zaczynaliśmy przygodę z in vitro a on tak nam to ogłaszal, ze az sie poplakalam jak wracałam do domu. Mezowi tez bez ogrodek powiedział ze albo plemniki z biopsji albo możemy sie pożegnać z dzieckiem. A w gyncentrum okazalo sie, ze wcale tak nie jest. Ze sa metody i nie trzeba wcale biopsji.
Ja bylam w gyncentrum i tamto podejście lekarzy do nas bardziej mi sie podobało. Bylo takie ludzkie...
Edit. I w parens czulam, ze kasa jest ważniejsza niz ja. W gyncentrum moglam sie kontaktowac telefonicznie z lekarzem. Nieraz nawet w nd... jak upadlam i zlamalam noge na poczatku ciazy to lekarka kazala mi przed wizytami przyjechac, zeby mogla sprawdzic czy z dzieckiem ok i dzwonila do mnie o 21 jak dostala sms o upadku. Nie wiem czy Janeczko by sie tak przejął.

Ostatnia edycja:
Wlasnie ten przemial mi sie nie podobal. Na wizytach bylam u dr Janeczko i nie podobalo mi sie jego podejscie do ludzi. Nie mowie, ze ma byc jak rodzina ale odrobina empatii by nie zaszkodzila. My dopiero zaczynaliśmy przygodę z in vitro a on tak nam to ogłaszal, ze az sie poplakalam jak wracałam do domu. Mezowi tez bez ogrodek powiedział ze albo plemniki z biopsji albo możemy sie pożegnać z dzieckiem. A w gyncentrum okazalo sie, ze wcale tak nie jest. Ze sa metody i nie trzeba wcale biopsji.
Ja bylam w gyncentrum i tamto podejście lekarzy do nas bardziej mi sie podobało. Bylo takie ludzkie...
Edit. I w parens czulam, ze kasa jest ważniejsza niz ja. W gyncentrum moglam sie kontaktowac telefonicznie z lekarzem. Nieraz nawet w nd... jak upadlam i zlamalam noge na poczatku ciazy to lekarka kazala mi przed wizytami przyjechac, zeby mogla sprawdzic czy z dzieckiem ok i dzwonila do mnie o 21 jak dostala sms o upadku. Nie wiem czy Janeczko by sie tak przejął.
czyli mamy podobne odczucia kasa jest najwazniejsza zapisana bylam kiedys na monitoring a w reestracji mi pani mowi ze lekarz dr.j zapial wizyte roznica w cenie 100 zl moze to dla niego nie duzo dla mnie juz tak
tez mial ten sam ton no tylko invitro brak empati zreszta polozne to tez w sumie moze jedna "mila"

do kogo chodzisz/chodziłas w gyncentrum moze mi kogos polecisz

czyli mamy podobne odczucia kasa jest najwazniejsza zapisana bylam kiedys na monitoring a w reestracji mi pani mowi ze lekarz dr.j zapial wizyte roznica w cenie 100 zl moze to dla niego nie duzo dla mnie juz tak
tez mial ten sam ton no tylko invitro brak empati zreszta polozne to tez w sumie moze jedna "mila"
Dokladnie. Kasa najwazniejsza. Kurcze tu 100, tam 100 i robi sie wielka suma. A dla nas kazda zl sie liczy..
Takie podejscie kasowe maja wszyscy tam. I tak tasmowo podchodza.

do kogo chodzisz/chodziłas w gyncentrum moze mi kogos polecisz
Ja chodziłam do dr Mercika. Razem z nim wspolpracuje dr Kowalska. Jak nie bylo dr Mercika w Krk to do niej szlam. Ona leczenie z nim potwierdzala. Moge calym sercem oboje polecic. Maja podobny sposob leczenia. Wiadomo, ze on ma wieksza wiedze ale ona jak cos z nim konsultuje. Do obojga mialam nr telefonu i po transferze kosultowalam wyniki bety i proga. Z nia nieraz smsowalam w nd... jak czegos nie bylam pewna. Zzylam sie z nia bardzo. Nawet pisalysmy ze soba po prenatalnych i po porodzie ;)

Ja chodziłam do dr Mercika. Razem z nim wspolpracuje dr Kowalska. Jak nie bylo dr Mercika w Krk to do niej szlam. Ona leczenie z nim potwierdzala. Moge calym sercem oboje polecic. Maja podobny sposob leczenia. Wiadomo, ze on ma wieksza wiedze ale ona jak cos z nim konsultuje. Do obojga mialam nr telefonu i po transferze kosultowalam wyniki bety i proga. Z nia nieraz smsowalam w nd... jak czegos nie bylam pewna. Zzylam sie z nia bardzo. Nawet pisalysmy ze soba po prenatalnych i po porodzie ;)
Też ich polecam. Raz byłam na podglądzie przy stymulacji u dr Polacka i tu już mi się nie podobała ta wizyta, ale byłam tylko raz u niego.

kraków do tej pory Parens
W KRK jest tez GYNCENTRUM, ja akurat częściej jeżdżę do Katowic.
Leczę się od 4,5 lat u dr Mercika i szczerze polecam! Były wzloty i upadki, ale udało się i moje dziecko za 3 miesiące kończy 3 latka😊, a teraz aktualnie walczę o rodzeństwo i powiem szczerze ze idzie to dużo gorzej, ale nie poddaje się bo wierzę, ze kiedyś się uda.

reklama
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Aby spełniły się nasze marzenia. 💕

Ja zrobiłam sobie trochę psychicznej przerwy.
Dzisiaj dotarły do mnie w końcu ampułki Ubichinonenu. Dzięki Dzoanna. 😊
Czy ty wstrzykiwałas na raz w jedno miejsce? Mnie blokuje i idzie tylko 1 ml.
Zastanawiam się czy mogę ampułkę podzielić na rano i wieczór.

Do góry