reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem dokładnie, ale dla mnie to robi sie z tego cykl sztuczny tylko, ze bez estrogenów. Nie czeka sie na owu tylko wprowadza sie proga i po xdniach jest tranafer. No ale chyba się nie zdecyduje na to. Tym bardziej, że ja mam problem z progiem i może na naturalnym byłoby lepiej.
Mialam Cie właśnie wywołać do tablicy, może Ty mi cos poradzisz?
Zapytałam Cię, bo jak wszystko pójdzie dobrze, to ja bedę miała rollercoster między świętami i sylwestrem i już kombinuję jak zapewnić sobie termin ;) ale nie doradzę Ci, bo sama nie wiem

reklama
Dziewczyny pytanie za 200ptk. Najprawdopodobniej będę miała na zbyciu termin do Paśnika na styczeń . Dokładnie 16 stycznia . Pytam tak na zaś czy któraś chciała by przejąć ten termin ??? Dokładnie będę wiedzieć za około 2 tygodnie po wizycie serduszkowej ale już dziś chciałam zorientować .

Hej wszystkim ♥️ jestem tu nowa, w styczniu bedziemy podchodzic do in vitro po nie udanej iui. Nasz problem to niska ilość plemników.

Czy możecie mi powiedzieć w którym + - dniu cyklu robi się punkcje i transfer ?

A góry dziekuje za pomoc i oczywiscie trzymam za Was mocno kciuki
🍀

Hej wszystkim ♥️ jestem tu nowa, w styczniu bedziemy podchodzic do in vitro po nie udanej iui. Nasz problem to niska ilość plemników.

🍀
Hej
Wszystko zależy jaki protokół, czy transfer po punkcji , czy na cyklu naturalny. Czy sztucznym. 🙈

Ja np. jestem po 3 punkcjach i każda była w innym dniu ... Za każdym razem krótki protokół.

Jeśli chodzi o transfer to jak jak mówiłam zależy od tego czy będzie od razu po punkcji czy na cyklu naturalnym ( wtedy tyle dni po owulacji ilu dniowy masz zarodek transfer ) a jeśli sztuczny to wszystko zależy od grubości Endo ... Jeśli jest odpowiednio grube to zaczynasz brać proga , tyle dni wcześniej ilu dniowy jest zarodek ....
I tu też nie ma wyznaczonej daty ... Ja mam za sobą 9 transferów i jazdy w innym czasie ... Obecny był najpóźniej ... Bo chyba w 22dc

🍀
Jeśli chodzi o punkcję to dr ustali kiedy będzie najkorzystniej i najwięcej dojrzałych pęcherzyków. U mnie to był 16y dzień cyklu.
Transfer miałam na cyklu sztucznym i był 20go dnia cyklu (5 dniowa blastka)

Wspaniale, mamy plan działania i to najważniejsze, szanse na ciążę spontaniczna przy tych wynikach są duże tylko trzeba więcej pokory I cierpliwości, doktor nie wątpi w Nasz sukces i to najważniejsze ♡ a jeśli by po drodze nir wyszło to lecimy z programem w swoim czasie w Bocianie bo od jutra oficjalne otwarcie w Gda :)
A coś Ci znalazł w tej immunologii?

A coś Ci znalazł w tej immunologii?
Nie ruszam narazie immunologii, wyszły kwiatki z poprzednią klinik, nie chce tutaj pisać jakie, ale dużo przyczyniło się do niepowodzenia transferów:) przenosimy zarodek i wtedy dopiero ruszymy z diagnostyką, ale to na następny rok na spokojnie , narazie musimy pozbierać pieniążki bo się wystukalismy z wszystkiego ...

Cześć, na forum jestem nowa, w in vitro nie:) dopiero ochłonęłam po poronieniu, zaczynam przygotowania do kolejnego transferu. Zaczęłam brać pabidexamethason. Emocje duże, tak jak i u Was:) miło, jeżeli będę mogła dołączyć do forum

Uwielbiam Twoją postawę !♥️
Po tylu przejściach !
Po tylu smutkach !
Tylu wylanych łez !
Nie poddałaś się !
Uwierzyłas w sukces in vitro ♥️
dajesz siły i wiary innym kobietom i wspierasz je ♥️
Dzielisz się swoim szczęściem i rozsiewasz optymizm wkoło ♥️
Właśnie tego potrzebuje każda z nas ♥️
Nie dołowania i negatywnych emocji 👍

No dokładnie silna babka ❤️nosz kuwaaa w tym przypadku to matka 🤣ale Ty też jesteś mega dzielna ❤️❤️

reklama
Cześć, na forum jestem nowa, w in vitro nie:) dopiero ochłonęłam po poronieniu, zaczynam przygotowania do kolejnego transferu. Zaczęłam brać pabidexamethason. Emocje duże, tak jak i u Was:) miło, jeżeli będę mogła dołączyć do forum
Witaj ☺️
Oczywiście zapraszamy ❤️ w grupie raźniej ❤️
Mam nadzieję że nie zabawisz tu długo 😍
Jeśli będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało na pewno któraś z nas postara się pomóc ❤️

Co do straty jest mi bardzo przykro 😔 nie tak miało być ...nie ma słów które ukoją twój ból , ale wiedz że jesteś bardzo silną babka 😉 nie jedna by odpuściła , zdjęła rękawice i czekała co przyniesie jutro ...ty jednak podwonelas rękawy i walczysz 😍💪💪 brawo ❤️ Ale mocno wierzę że wszystko zostanie Ci wynagrodzone z nawuazką ❤️❤️

Powodzenia ❤️

Do góry