reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Chyba zaczyna ogarniać mnie strach przed wynikami .... Dziś już przyszły pierwsze wymazy , w przyszłym tygodniu będą kolejne no i krew ... W związku z tym że jest najdroższa a wyniki są szybko zwlekam z nią jak tylko mogę ... Dziś minęły dwa tygodnie od ponownego badania Allo mrl ... Myślę że czwartek piątek wyniki powinny być u mnie ... Myślę że moje Allo wzrosło , ale czy na tyle żeby paśnik dopuścił mnie do transferu 🤔🤔🤔 eh... Mam ochotę wsiąść jutro w auto i sama pojechać do Krakowa po te wyniki ... Ale niestety nie ma takiej opcji ☹️
Tak bardzo liczę na ten transfer w sierpniu , tak bardzo chciała bym być już w ciąży , mieć mojego kropka ze sobą ... Eh...
Bedziesz go miala!!!
Zobaczysz!!!!💓💓💓💓🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

reklama
Masz jedna punkcje po drugiej ??? Bo chyba nie ogarniam 🤣🤣🤣🙈 oczywiście dopisuje ❤️
Nie, nie ;-) Pierwszą i jedyną jak dotąd - nie wiem, kiedy dokładnie, zapewne pod koniec sierpnia, ale konsultację przedznieczuleniową mam dużo wcześniej, żeby mieć to z głowy. A dopiero potem zaczynam stymulację, kontrole, i punkcję ;-)

Dziewczyny sorry ,że was tak terroryzuje, ale ta nie wiedza mnie irytuje. Kiedy po punkcji dzwoni embriolog /lekarz ? I kiedy się dowiem jaki będę miała transfer świeży czy mrożony, bo czuje się niedoinformowana.

5 transferow (8 zarodkow)
To bylo z 3 procedur.
4 procedura dala 2 zdrowe zarodki.
Czekaja na nas - w Cz - bo zaszlam cudem w ciaze….. o jakie bylo moje zdziwienie.

Nigdy wczesniej ciazy, nigdy bety pozytywnej, 35 lat, pcos, amh 7-8, brak kir implantacyjnych.
Mielismy jechac na szczepienia do Ldz i zrobilam ALLO MLR a juz byla ciaza i wyszlo cos kolo 30-40

Jak widac da sie z wysokim amh, z pcos,
Bez kir implantacyjnych itp….
Zycze i Wam takich niespodzianek. Nie wierzylam ze bede kiedykolwiek w ciazy.
a tu poród zaraz 😉❤️

Dziewczyny sorry ,że was tak terroryzuje, ale ta nie wiedza mnie irytuje. Kiedy po punkcji dzwoni embriolog /lekarz ? I kiedy się dowiem jaki będę miała transfer świeży czy mrożony, bo czuje się niedoinformowana.
Do mnie dzwonili po 5 dobie ile mam blastek. Natomiast decyzję o transferze mrozaka podjął lekarz jeszcze przed punkcją.

Nie, nie ;-) Pierwszą i jedyną jak dotąd - nie wiem, kiedy dokładnie, zapewne pod koniec sierpnia, ale konsultację przedznieczuleniową mam dużo wcześniej, żeby mieć to z głowy. A dopiero potem zaczynam stymulację, kontrole, i punkcję ;-)
Aaaaaa i wszystko jasne 🙈 ja już nie ogarniam o tej godzinie i w taka temperaturę 🤣🤣🤣🤣 🤦‍♀️

Piękne zakończenie tej walki o każda komórkę na wagę złota ❤️
To prawda… moze warto dodac ze przed 4 punkcją prawie swiecilam od tego co bralam. Bralam dlugo ok 2-3 miesiace i wszystko co dziewczyny polecaly… ale tez nowej generacji lek do stymulacji byl uzyty i clexane w trakcie stymulacji. Wszystko sie zapewne nalozylo. Dla mnie najwiekszy psikus to jeden raz seks w tym cyklu podczas gdy nigdy nie wiem kiedy jest owulacja - a wtedy w ogole o tym nawet nie myslalam bo czekalismy na badanie zarodkow i jechalismy do ldz robic allo i cross match i czekac na szczepienia.
Wiec walka byla byla… dopiero wszystko musialo sie zgrac.
A moze i glowa zapomniala???

reklama
Telefon od embriologa miałam na 2dzien przekazał ile komórek udało się zapłodnić i zaproponował odrazu że 3dniowy zarodek do transferu. A czy świeży czy mrożony to lekarz przed punkcja odrazu było ustalone że swiezy będzie podany.

Do góry