To leć na betę! 6dpt powinna już być dwucyfrowaMiałam tydzień temu we wtorek....
reklama
lady_in_blue
Fanka BB :)
No mnie wspomniany przez Was Paweł Radwan powiedział, że on mi żadnych więcej badań nie będzie robił. I że jego żona dwa razy poroniła i to jest norma, i jej też badań nie robił. A ja sobie wymyślam. No i zmieniłam lekarza .Tak w Polsce. Jesteśmy w innej klinice ale tych badań nie zaproponowali.
Po poronieniu powiedzieli ze możemy zbadać płód ale ze przy pierwszych ciążach poronienia są "dość częste " można ale nie trzeba.
Nie zrobiliśmy tego. To był straszy Szok dla nas, nowość. Teraz na pewno bym zbadała i sprawdziła przyczynę. Dlatego dobrze ze jest to forum, sama zaproponuje lekarzowi te badania
*Ja nigdy nie byłam w ciąży a dyskusja była po przyniesieniu przeze mnie wyników badań na trombofilie
Rozumiem. I też w tej klinice tego nie powiedzieli. A nadal chodzisz do Gamety?No mnie wspomniany przez Was Paweł Radwan powiedział, że on mi żadnych więcej badań nie będzie robił. I że jego żona dwa razy poroniła i to jest norma, i jej też badań nie robił. A ja sobie wymyślam. No i zmieniłam lekarza .
*Ja nigdy nie byłam w ciąży a dyskusja była po przyniesieniu przeze mnie wyników badań na trombofilie
Nie dam rady...To leć na betę! 6dpt powinna już być dwucyfrowa
lady_in_blue
Tak ale pod Kielcami, nie w Rzgowie.Rozumiem. I też w tej klinice tego nie powiedzieli. A nadal chodzisz do Gamety?
Część tych moich dodatkowych badań to była inicjatywa innego lekarza z Gamety a część to moja inicjatywa ale lekarz był z tym ok i chętnie ocenił wyniki. Także nie mam nic do samej kliniki. Po prostu zależy do jakiego lekarza się trafi i jak się współpraca układa.
Nie taka bardzo droga diagnostyka zarodków. Za 6 zarodków placiclismy 8.5tys. Gdybym miała mieć te dwa transfery z chorymi zarodkami to zaplacilabym za nie więcej niż za diagnostykę. Bo transfer to cena nie tylko samego zabiegu, ale dodatkowo badania hormonów, wizyty, leki ( lubowali się u mnie w najdrozszych- lutinus, prolutex). A gdybym urodziła dziecko obarczone choroba genetyczna... tu już wstyd mówić o kosztach finansowych, bo te psychiczne są nie do oceny.diagnostyka zarodków jest bardzo droga, chyba że nie masz ograniczeń finansowych i nie ma problemu to nie było tematu . Mieliście kariotypy? Miałaś histeroskopię, biopsję endometrium? Wiadomo czemu te transfery się nie udają?
Także jak zawsze i niezmiennie - polecam diagnostykę preimplantacyjna nie jest gwarancja sukcesu, ale zawsze zmniejsza ryzyko
lady_in_blue
W cenniku, który dostałam jest napisane że za diagnostykę jednego zarodka od 4320 PLN. Więc brzmi hardcorowo. Przy czym z tego co rozmawiałam z lekarzem i embriologiem, to nie powinno się raczej robić takiej diagnostyki jak nie ma wskazań, bo to jednak ryzyko uszkodzenia zarodka + fałszywych wyników (mozaikowatość). Także tak "w razie czego na własne życzenie" to raczej tego nie chcą przyklepać.Nie taka bardzo droga diagnostyka zarodków. Za 6 zarodków placiclismy 8.5tys. Gdybym miała mieć te dwa transfery z chorymi zarodkami to zaplacilabym za nie więcej niż za diagnostykę. Bo transfer to cena nie tylko samego zabiegu, ale dodatkowo badania hormonów, wizyty, leki ( lubowali się u mnie w najdrozszych- lutinus, prolutex). A gdybym urodziła dziecko obarczone choroba genetyczna... tu już wstyd mówić o kosztach finansowych, bo te psychiczne są nie do oceny.
Także jak zawsze i niezmiennie - polecam diagnostykę preimplantacyjna nie jest gwarancja sukcesu, ale zawsze zmniejsza ryzyko
Kochana ja miałam 3 kriotransfery żaden się nie udał w tej procedurze miałam pierwszy raz świeży transfer i dzidzius jest u mnie w brzuszku także nie ma reguły naprawdę trzymam mocno kciuki za pozytywna betęA zawsze nacinają przy mrożonym? Ja mam świeży transfer więc u mnie % skuteczności spada...
Leczę się u Pani Banach. A Ty?
Anulka14.08.
Aktywna w BB
Moje AMH to niestety 0,29. Poprzednia stymulacja też była długa, ale na tym etapie już coś było widać.Przykro mi.. a jakie masz AMH-Ze nic sie nie pokazało
Moja stymulacja trwała 21 dni ale juz na pierwszym usg widziałam 3 pecherzyki a pozniej więcej
Miałam tylko 6 komórek, ale lekarz był zadowolony - z uwagi na AMH i mój wiek.
Myślę, że na mnie Menopur też słabo działa. Poza tym z tego co czytam tutaj, to Dziewczyny mają dużo większe dawki.
reklama
Kasialucky
W krk badałam jeden zarodek - 3500zlW cenniku, który dostałam jest napisane że za diagnostykę jednego zarodka od 4320 PLN. Więc brzmi hardcorowo. Przy czym z tego co rozmawiałam z lekarzem i embriologiem, to nie powinno się raczej robić takiej diagnostyki jak nie ma wskazań, bo to jednak ryzyko uszkodzenia zarodka + fałszywych wyników (mozaikowatość). Także tak "w razie czego na własne życzenie" to raczej tego nie chcą przyklepać.
Plus mrożenie 750
Gdybym miała więcej zarodków to kazdy kolejny juz „tylko” 2100
Ceny sa wysokie
Podziel się: