reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak w Polsce. Jesteśmy w innej klinice ale tych badań nie zaproponowali.
Po poronieniu powiedzieli ze możemy zbadać płód ale ze przy pierwszych ciążach poronienia są "dość częste " można ale nie trzeba.
Nie zrobiliśmy tego. To był straszy Szok dla nas, nowość. Teraz na pewno bym zbadała i sprawdziła przyczynę. Dlatego dobrze ze jest to forum, sama zaproponuje lekarzowi te badania 😅
No mnie wspomniany przez Was Paweł Radwan powiedział, że on mi żadnych więcej badań nie będzie robił. I że jego żona dwa razy poroniła i to jest norma, i jej też badań nie robił. A ja sobie wymyślam. No i zmieniłam lekarza :D.

*Ja nigdy nie byłam w ciąży a dyskusja była po przyniesieniu przeze mnie wyników badań na trombofilie

No mnie wspomniany przez Was Paweł Radwan powiedział, że on mi żadnych więcej badań nie będzie robił. I że jego żona dwa razy poroniła i to jest norma, i jej też badań nie robił. A ja sobie wymyślam. No i zmieniłam lekarza :D.

*Ja nigdy nie byłam w ciąży a dyskusja była po przyniesieniu przeze mnie wyników badań na trombofilie
Rozumiem. I też w tej klinice tego nie powiedzieli. A nadal chodzisz do Gamety?

Rozumiem. I też w tej klinice tego nie powiedzieli. A nadal chodzisz do Gamety?
Tak ale pod Kielcami, nie w Rzgowie.
Część tych moich dodatkowych badań to była inicjatywa innego lekarza z Gamety a część to moja inicjatywa ale lekarz był z tym ok i chętnie ocenił wyniki. Także nie mam nic do samej kliniki. Po prostu zależy do jakiego lekarza się trafi i jak się współpraca układa.

diagnostyka zarodków jest bardzo droga, chyba że nie masz ograniczeń finansowych i nie ma problemu to nie było tematu ;). Mieliście kariotypy? Miałaś histeroskopię, biopsję endometrium? Wiadomo czemu te transfery się nie udają?
Nie taka bardzo droga diagnostyka zarodków. Za 6 zarodków placiclismy 8.5tys. Gdybym miała mieć te dwa transfery z chorymi zarodkami to zaplacilabym za nie więcej niż za diagnostykę. Bo transfer to cena nie tylko samego zabiegu, ale dodatkowo badania hormonów, wizyty, leki ( lubowali się u mnie w najdrozszych- lutinus, prolutex). A gdybym urodziła dziecko obarczone choroba genetyczna... tu już wstyd mówić o kosztach finansowych, bo te psychiczne są nie do oceny.
Także jak zawsze i niezmiennie - polecam diagnostykę preimplantacyjna :) nie jest gwarancja sukcesu, ale zawsze zmniejsza ryzyko

Nie taka bardzo droga diagnostyka zarodków. Za 6 zarodków placiclismy 8.5tys. Gdybym miała mieć te dwa transfery z chorymi zarodkami to zaplacilabym za nie więcej niż za diagnostykę. Bo transfer to cena nie tylko samego zabiegu, ale dodatkowo badania hormonów, wizyty, leki ( lubowali się u mnie w najdrozszych- lutinus, prolutex). A gdybym urodziła dziecko obarczone choroba genetyczna... tu już wstyd mówić o kosztach finansowych, bo te psychiczne są nie do oceny.
Także jak zawsze i niezmiennie - polecam diagnostykę preimplantacyjna :) nie jest gwarancja sukcesu, ale zawsze zmniejsza ryzyko
W cenniku, który dostałam jest napisane że za diagnostykę jednego zarodka od 4320 PLN. Więc brzmi hardcorowo. Przy czym z tego co rozmawiałam z lekarzem i embriologiem, to nie powinno się raczej robić takiej diagnostyki jak nie ma wskazań, bo to jednak ryzyko uszkodzenia zarodka + fałszywych wyników (mozaikowatość). Także tak "w razie czego na własne życzenie" to raczej tego nie chcą przyklepać.

A zawsze nacinają przy mrożonym? Ja mam świeży transfer więc u mnie % skuteczności spada...
Leczę się u Pani Banach. A Ty?
Kochana ja miałam 3 kriotransfery żaden się nie udał w tej procedurze miałam pierwszy raz świeży transfer i dzidzius jest u mnie w brzuszku 🙂 także nie ma reguły naprawdę 🙂 trzymam mocno kciuki za pozytywna betę 🙂

Przykro mi.. a jakie masz AMH-Ze nic sie nie pokazało
Moja stymulacja trwała 21 dni ale juz na pierwszym usg widziałam 3 pecherzyki a pozniej więcej
Moje AMH to niestety 0,29. Poprzednia stymulacja też była długa, ale na tym etapie już coś było widać.
Miałam tylko 6 komórek, ale lekarz był zadowolony - z uwagi na AMH i mój wiek.
Myślę, że na mnie Menopur też słabo działa. Poza tym z tego co czytam tutaj, to Dziewczyny mają dużo większe dawki.

reklama
W cenniku, który dostałam jest napisane że za diagnostykę jednego zarodka od 4320 PLN. Więc brzmi hardcorowo. Przy czym z tego co rozmawiałam z lekarzem i embriologiem, to nie powinno się raczej robić takiej diagnostyki jak nie ma wskazań, bo to jednak ryzyko uszkodzenia zarodka + fałszywych wyników (mozaikowatość). Także tak "w razie czego na własne życzenie" to raczej tego nie chcą przyklepać.
W krk badałam jeden zarodek - 3500zl
Plus mrożenie 750
Gdybym miała więcej zarodków to kazdy kolejny juz „tylko” 2100
Ceny sa wysokie 😞

Do góry