reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak, bo rozbiliśmy bank i uzyskaliśmy 11 pięknych blastocyst :)
A mogę zapytać z ilu komórek taki piękny wynik :)?

My musimy zdecydować ile chcemy zapłodnić i z tego co czytałam to ten współczynnik udanego zapłodnienia a potem jeszcze powstania blastocysty jest niestety niski. Także trochę bijemy się z myślami. A ja właśnie czekam na powtórkę wyniku AMH, bo mam z lipca zeszłego roku.

Cześć Dziewczyny,
Wczoraj 9 dzień stymulacji i 0 pęcherzyków 😭😭😭
Brałam clo x 3 przez 5 dni i Menopur 75 a potem tylko Menopur 150 i cały czas povera 5 mg 1-0-1.
Lekarz kazał mi odstawić Menopur znów przed 5 dni brać clo 1-1-1 i potem znów Menopur.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Boje się, że czas mi się skończył...😭😭😭😭
Przykro mi.. a jakie masz AMH-Ze nic sie nie pokazało
Moja stymulacja trwała 21 dni ale juz na pierwszym usg widziałam 3 pecherzyki a pozniej więcej

My musimy zdecydować ile chcemy zapłodnić i z tego co czytałam to ten współczynnik udanego zapłodnienia a potem jeszcze powstania blastocysty jest niestety niski. Także trochę bijemy się z myślami. A ja właśnie czekam na powtórkę wyniku AMH, bo mam z lipca zeszłego roku.
U nas na 6 są 2 dobre.
Musicie mierzyć siły na zamiary no chyba że chcecie oddać do adopcji 😀
My mamy 5 zamrożonych jajeczek i jak nam nie wypalą te dwa transfery to jeśli będą się nadawały to zapłodnimy wszystkie 5.

Takie rzeczy w Polsce? U nas rozmowa od razu że zapladniaja tylko 6 komórek i nie mogą podać więcej niż 1 zarodka. Oczywiście zdaje sobie sprawę że wszystko zależy od stanu zdrowia i wieku...
W Polsce :) mielismy 32 lata w trakcie stymulacji (rocznikowo 33). Wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek było to, że mąż miał wysoka fragmentację DNA, mieliśmy za sobą 3 nieudane inseminacje i jedno poronienie wczesnej ciąży uzyskanej naturalnie. Robiliśmy diagnostykę preimplantacyjna zarodków ( to też ich zachęca do uzyskania jak największej ilości zarodkow). I najważniejsze po prostu powiedziałam lekarzowi, że chcemy zapladniac wszytsko co uzyskamy.

Pobrali 19 komórek, 12 było dojrzałych, wyszło 11 blastocyst. Reszta komórek miała być poddana dojrzewaniu laboratoryjnemu, ale nie było sensu, bo te 12 wystarczyło.
Wyniki fragmentacji dna plemnika u męża w dniu punkcji poprawiły się mega, dodatkowo separacja, Famsi i okazało się, że wśrod wybranych plemników prawie sami zwycięzcy :D jak to mój mąż mowi- komandosi pierwsza klasa

A pytali o to nacinanie przed podaniem? Tez mamy ten cennik ale jak się pochodzi pierwszy raz to jest czarna magia...
Ja zaczęłam chodzić do Pawła Radwana, pierwsza skuteczna inseminacje robiła Pani Banach i już tak u niej zostałam. Jestem mega zadowolona z opieki, Ona jest codziennie w klinice, kontakt przez sms. Super. Dla mnie duży plus. Zawsze odpisze na sms, umowi wizytę nawet jak w rejestracji juz nie ma miejsca.
Jak się uda to na pewno wrócimy po naszego mrozaka kiedys tam i na pewno do tej samej Pani doktor 😀
A dlaczego w ciąży nie chodziłaś do Radwana?
Radwan powiedział, że nie prowadzi ciąż i od razu polecił dr Banach. To prawda kontakt z nią jest super. My nawet zastanawialiśmy się nad przeniesieniem do niej leczenia, ale jakoś tak zostaliśmy tam, gdzie nam się udało :) Nie pytali o nacinanie, nawet nie było o tym ani słowa. Jedynie przeczytałam to w cenniku i na karcie, którą otrzymałam po transferze widnieje informacja, że to zastosowano.

Cześć Dziewczyny,
Wczoraj 9 dzień stymulacji i 0 pęcherzyków 😭😭😭
Brałam clo x 3 przez 5 dni i Menopur 75 a potem tylko Menopur 150 i cały czas povera 5 mg 1-0-1.
Lekarz kazał mi odstawić Menopur znów przed 5 dni brać clo 1-1-1 i potem znów Menopur.
Czy któraś z Was miała podobnie?
Boje się, że czas mi się skończył...😭😭😭😭
Na mnie menopur średnio działał. Nie miałam po nim pęcherzyków. Zresztą w rok 3 x miałam tylko pęcherzyki po zastrzykach (brane do każdego cyklu). Mam policystyczne

W Polsce :) mielismy 32 lata w trakcie stymulacji (rocznikowo 33). Wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek było to, że mąż miał wysoka fragmentację DNA, mieliśmy za sobą 3 nieudane inseminacje i jedno poronienie wczesnej ciąży uzyskanej naturalnie. Robiliśmy diagnostykę preimplantacyjna zarodków ( to też ich zachęca do uzyskania jak największej ilości zarodkow). I najważniejsze po prostu powiedziałam lekarzowi, że chcemy zapladniac wszytsko co uzyskamy.
Fraentacje DNA zbadali przy badaniu męża czy to jest jakieś inne badanie jeszcze?
A ta diagnostyka zarodków? Sami mówiliście ze chcecie czy ktoś Wam proponował?
Pytam, bo jeśli nam się nie uda teraz ten transfer to weźmiemy ostatniego mrozaka i może jak będziemy chcieli zapłodnić te zamrożone komórki to trzeba więcej badań?
My jesteśmy cały czas na tych samych badaniach co do iui. Po 6 iui podeszliśmy do in vitro I badania były aktualne. Ale jakie to były badania to nigdy się nie zagłębiałam a Wy macie takie różne robione i nie wiem skąd to się bierze 🤷‍♀️

reklama
Radwan powiedział, że nie prowadzi ciąż i od razu polecił dr Banach. To prawda kontakt z nią jest super. My nawet zastanawialiśmy się nad przeniesieniem do niej leczenia, ale jakoś tak zostaliśmy tam, gdzie nam się udało :) Nie pytali o nacinanie, nawet nie było o tym ani słowa. Jedynie przeczytałam to w cenniku i na karcie, którą otrzymałam po transferze widnieje informacja, że to zastosowano.
Trzymam kciuki za betę 😀
Mój okres powinien nadejść jutro i dzisiaj czuje się tak jak zawsze dzień przed więc u nas się nie udało...

Zrobię betę ale tylko dla potwierdzenia

Do góry