reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wle
Co to są te wlewy
Wlewy z immunoglobuliny ludzkiej (IVIG w kroplówce) podaję się jeden przed a potem co 4 tygodnie. Można na drugim poprzestać . Optymalna dawka to 20gr na wlew, można wziąć 15gr. Koszt to rok temu 20gr to 5.5 tys ale przez covid był problem z dostępnością, nie wiem jak teraz

reklama
Kochana ty nie myśl o żadnym zejściu ze sceny, skup się na najbliżej próbie. Wiem że to nie jest łatwe ale postaraj się nie martwic na zapas bo to i tak nic nie da a tylko niepotrzebnie się sterujesz. Zrelaksuj sie bo kropek potrzebuje silnej i pozytywnej mamy 😉 będzie dobrze 😘
niech tylko jakiś kropuś powstanie a mamusia zadba o niego najlepiej jak potrafi 😉🥰

@laChance
@eij
Wytrzymam tyle dojazdów ile będzie trzeba jeśli ma to przynieść upragniony efekt❤️

Myśle ze kazda z nas jest wiele znieść by zostać mamą😃

Ale wiem i mam tez z tylu głowy ze trzeba wiedzieć kiedy z przysłowiowej sceny zejść
Dlatego walka będzie trwała do ostatniego zarodka z tej procedury
🙏
Życzę ci żeby wszystkie trzy komórki zamieniły się w piękne zarodki ale aby już Poerwszy transfer przyniósł ci upragniona ciaze. Trzymam kciuki za jutrzejsza punkcje i za pięknie zapłodnione i rozwijające się zarodki. Informuj nas.

Życzę ci żeby wszystkie trzy komórki zamieniły się w piękne zarodki ale aby już Poerwszy transfer przyniósł ci upragniona ciaze. Trzymam kciuki za jutrzejsza punkcje i za pięknie zapłodnione i rozwijające się zarodki. Informuj nas.
nie dziekuje żeby nie zapeszyć
Dla każdej z nas to największe szczescie
Kazda walczy na rożny sposób ale marzenie jest wspólne ❤️

Ja tez czekam na zabieg IVF.
Jezeli chodzi o nas, to powiedzielismy o tym rodzinie zupelnie otwarcie. Totalym przypadkiem najpierw dowiedzieli sie tesciowie, a dopiero potem moi rodzice. Nikt nie ma z tym zadnego problemu. Nie wiem czy przez to, ze w naszych rodzinach mamy sporo ludzi bezposrednio zwiazanych z medycyna ( ironia losu, bo przede wszystkim medycyna ginekologiczno-poloznicza), czy moze bardziej przez to, ze nasze rodziny nie sa religijnie-fanatyczne :-D:-):-D<----- zart
Tak serio, to mysle ze ludzie w dzisiejszych czasach, generalnie nie maja problemu z IVF. Kazdy kto wie cokolwiek na ten temat, rozumie ze nie ma w tym nic nieetycznego...
Dla mnie IVF nie jest zadna ujma. Ciesze sie, ze moge skorzystac z "darow" postepu nauki. Mojemu dziecku (o ile nam sie uda), na 100% o tym powiemy. Mysle, ze bedzie z nas dumne, za sie nigdy nie poddalismy i walczylismy o nia/niego tak zaciekle :sorry2:

Pozdrawiam i trzymam za nas (Invitrowe Staraczki) i za Was (Naturalne Staraczki) kciuki :-D:-):-D
Łza mi z oczu płynie za ten tekst dziękuje ci z całego serca to takie piękne mówić o tym otwarcie sama myślę o invitro ponieważ po urodzeniu 2 córek jedna z nich zmarła to nie mogę juz zajsc w ciążę a bardzo marzę o dziecku i myślę ze tylko invitro tu pomoże choć lekarze sadza jak i ja sama ze to blokada psychiczna po śmierci drugiej córki ponieważ nie umarła ona we mnie ani zaraz po urodzeniu wiec stad ta blokad a martwie się czy ta blokada pozwoli zawiązać się zarodkowi w invitro

reklama
Jeśli takie są skutki przyjmowania immunoglobulin to ja się na to pisze [emoji6]
Słodziak mały [emoji2956]
Hej dziewczyny
Tak, bralam 2 wlewy do ostatniego transferu. Ja je polecam jeśli kogoś stać bo naprawdę może pomóc przy Niewyjaśnionych przyczynach , wysokich NK, niskim allo itd...
O to mój drugi cud po tych immunoglobulinach [emoji6]

Do góry