reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wle
Co to są te wlewy
Wlewy z immunoglobuliny ludzkiej (IVIG w kroplówce) podaję się jeden przed a potem co 4 tygodnie. Można na drugim poprzestać . Optymalna dawka to 20gr na wlew, można wziąć 15gr. Koszt to rok temu 20gr to 5.5 tys ale przez covid był problem z dostępnością, nie wiem jak teraz

reklama
Kochana ty nie myśl o żadnym zejściu ze sceny, skup się na najbliżej próbie. Wiem że to nie jest łatwe ale postaraj się nie martwic na zapas bo to i tak nic nie da a tylko niepotrzebnie się sterujesz. Zrelaksuj sie bo kropek potrzebuje silnej i pozytywnej mamy 😉 będzie dobrze 😘
niech tylko jakiś kropuś powstanie a mamusia zadba o niego najlepiej jak potrafi 😉🥰

@laChance
@eij
Wytrzymam tyle dojazdów ile będzie trzeba jeśli ma to przynieść upragniony efekt❤️

Myśle ze kazda z nas jest wiele znieść by zostać mamą😃

Ale wiem i mam tez z tylu głowy ze trzeba wiedzieć kiedy z przysłowiowej sceny zejść
Dlatego walka będzie trwała do ostatniego zarodka z tej procedury
🙏
Życzę ci żeby wszystkie trzy komórki zamieniły się w piękne zarodki ale aby już Poerwszy transfer przyniósł ci upragniona ciaze. Trzymam kciuki za jutrzejsza punkcje i za pięknie zapłodnione i rozwijające się zarodki. Informuj nas.

Życzę ci żeby wszystkie trzy komórki zamieniły się w piękne zarodki ale aby już Poerwszy transfer przyniósł ci upragniona ciaze. Trzymam kciuki za jutrzejsza punkcje i za pięknie zapłodnione i rozwijające się zarodki. Informuj nas.
nie dziekuje żeby nie zapeszyć
Dla każdej z nas to największe szczescie
Kazda walczy na rożny sposób ale marzenie jest wspólne ❤️

Ja tez czekam na zabieg IVF.
Jezeli chodzi o nas, to powiedzielismy o tym rodzinie zupelnie otwarcie. Totalym przypadkiem najpierw dowiedzieli sie tesciowie, a dopiero potem moi rodzice. Nikt nie ma z tym zadnego problemu. Nie wiem czy przez to, ze w naszych rodzinach mamy sporo ludzi bezposrednio zwiazanych z medycyna ( ironia losu, bo przede wszystkim medycyna ginekologiczno-poloznicza), czy moze bardziej przez to, ze nasze rodziny nie sa religijnie-fanatyczne :-D:-):-D<----- zart
Tak serio, to mysle ze ludzie w dzisiejszych czasach, generalnie nie maja problemu z IVF. Kazdy kto wie cokolwiek na ten temat, rozumie ze nie ma w tym nic nieetycznego...
Dla mnie IVF nie jest zadna ujma. Ciesze sie, ze moge skorzystac z "darow" postepu nauki. Mojemu dziecku (o ile nam sie uda), na 100% o tym powiemy. Mysle, ze bedzie z nas dumne, za sie nigdy nie poddalismy i walczylismy o nia/niego tak zaciekle :sorry2:

Pozdrawiam i trzymam za nas (Invitrowe Staraczki) i za Was (Naturalne Staraczki) kciuki :-D:-):-D
Łza mi z oczu płynie za ten tekst dziękuje ci z całego serca to takie piękne mówić o tym otwarcie sama myślę o invitro ponieważ po urodzeniu 2 córek jedna z nich zmarła to nie mogę juz zajsc w ciążę a bardzo marzę o dziecku i myślę ze tylko invitro tu pomoże choć lekarze sadza jak i ja sama ze to blokada psychiczna po śmierci drugiej córki ponieważ nie umarła ona we mnie ani zaraz po urodzeniu wiec stad ta blokad a martwie się czy ta blokada pozwoli zawiązać się zarodkowi w invitro

reklama
Jeśli takie są skutki przyjmowania immunoglobulin to ja się na to pisze [emoji6]
Słodziak mały [emoji2956]
Hej dziewczyny
Tak, bralam 2 wlewy do ostatniego transferu. Ja je polecam jeśli kogoś stać bo naprawdę może pomóc przy Niewyjaśnionych przyczynach , wysokich NK, niskim allo itd...
O to mój drugi cud po tych immunoglobulinach [emoji6]

Do góry