reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie bój się :) to nie jest straszne :) Wszystko ci wytłumaczą. A jak znosisz kłucie? Ja myslalm ze tego nie przejdę a teraz cosziennie robie sobie sama zastrzyk plus stymulacja tez sama pykałam. Wtedy najmniej boli. :) Będzie dobrze. To racji ciachu i mija szybko. Ledwo się obejrzysz będzie punkcja :)
Nie boje się zastrzyków :) a i mąż jest lekarzem, wiec to tez nie problem.
Boje się reakcji organizmu. Boje się wyników i rozczarowania.
Boje się ze robiąc to wszystko w tajemnicy, zawiodę jak matka i pracodawca bo np przestane być dyspozycyjna.

reklama
Nie boje się zastrzyków :) a i mąż jest lekarzem, wiec to tez nie problem.
Boje się reakcji organizmu. Boje się wyników i rozczarowania.
Boje się ze robiąc to wszystko w tajemnicy, zawiodę jak matka i pracodawca bo np przestane być dyspozycyjna.
Nie myśl w ogóle o tym. Skup się na super efektach i nie zadręczaj złymi myślami 😉

Nie myśl w ogóle o tym. Skup się na super efektach i nie zadręczaj złymi myślami 😉
Wiem. Cały czas sobie to powtarzam.
Tylko ja czuje się tak bardzo odpowiedzialna za wszystkich, że nigdy nie pozwalałam sobie na chorowanie i słabość.
Jeszcze zaplanowałam sobie generalny remont w firmie wraz z kuciem podłóg. Od 27.11 - mam na to 2 tyg i jak myślicie? Ze mnie tam nie będzie ? 😂😂😂

Czesc dziewczyny. Jaka ja jestem wściekła, ze nie zrobiłam wcześniej mutacji genowych na trombofilie. Przed podejściem do in vitro 😔ale jak to mówią mądry człowiek po czasie…
Poraz kolejny przychodzę do Was po dobrą radę.
Jak pisalam wcześniej mam mutacje PAI-1 4G i
MTHFR 677c-t, dzisiaj odebrałam wyniki
* homocysteina 12.21 umol/l (norma 4.4-13.6)
* b12 176 pg/ml (norma 200-1100)
* kwas foliowy 24 ng/ml (norma 5.21-20)
Kwas foliowy za wysoki „nie przetwarzam” jak to zbić?
Czy metylowane suplementy (b12 i b9) wystarcza żeby zbić poziom homocysteiny i wyrównać poziom kwasu foliowego do prawidłowego poziomu? może lepiej nie brać wogole kwasu foliowego na ta chwile?

Przeciwciała ANA 0.05 ig FEU/mL (norma 0-40)
Jak interpretować wynik ANA? Jest Ok czy będzie trzeba rozszerzyć diagnostykę?

Z góry dziękuje za każda interpretacje i radę.

Cześć dziewczyny, po moich procedurach in vitro zostało mi trochę leków:
- estrofem 1 opakowanie
- encorton - 1 opakowanie
- duphaston - kilka tabletek (ważne do 01 2022
- accofil - całe opakowanie
- mam też całkiem sporo strzykawek insulinówek

Jeśli któraś byłaby zainteresowana, dajcie znać
Kochana jak u Ciebie ??
Zdania nie zmieniłaś, nic już nie będziesz próbować?

Czesc dziewczyny. Jaka ja jestem wściekła, ze nie zrobiłam wcześniej mutacji genowych na trombofilie. Przed podejściem do in vitro 😔ale jak to mówią mądry człowiek po czasie…
Czy metylowane suplementy (b12 i b9) wystarcza żeby zbić poziom homocysteiny i wyrównać poziom kwasu foliowego do prawidłowego poziomu? może lepiej nie brać wogole kwasu foliowego na ta chwile?

Na homocysteina brałam.modulator homocysteiny ze swansona.
Metylowanykwas foliowy +b12

Czy przeciwciala z wiekiem mogą się zmienić, jeśli robiłam badania 8 lat temu i wyszły wszystkie ok.

reklama
Do góry