reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana nie kombinuj, nie drąż i nie szukaj czy to dobrze czy źle. Dobrze Ci radzę uwolnij umysł i ciesz się🥰🥰🥰 Kiedy idziesz na usg?
Już rozmawiałam z lekarzem mówi ze taki przyrost jest ekstra wiec już nie wymyślam. Do radości jeszcze chyba daleko jakoś bardzo się boje cieszyć nadal. Jakieś to nierealne. To jak wygrać 6 w totolotka w wielkiej kumulacji :)
Usg muszę skonsultować z moja gin.

Czesc dziewczyny. Jaka ja jestem wściekła, ze nie zrobiłam wcześniej mutacji genowych na trombofilie. Przed podejściem do in vitro 😔ale jak to mówią mądry człowiek po czasie…
Poraz kolejny przychodzę do Was po dobrą radę.
Jak pisalam wcześniej mam mutacje PAI-1 4G i
MTHFR 677c-t, dzisiaj odebrałam wyniki
* homocysteina 12.21 umol/l (norma 4.4-13.6)
* b12 176 pg/ml (norma 200-1100)
* kwas foliowy 24 ng/ml (norma 5.21-20)
Kwas foliowy za wysoki „nie przetwarzam” jak to zbić?
Czy metylowane suplementy (b12 i b9) wystarcza żeby zbić poziom homocysteiny i wyrównać poziom kwasu foliowego do prawidłowego poziomu? może lepiej nie brać wogole kwasu foliowego na ta chwile?

Przeciwciała ANA 0.05 ig FEU/mL (norma 0-40)
Jak interpretować wynik ANA? Jest Ok czy będzie trzeba rozszerzyć diagnostykę?

Z góry dziękuje za każda interpretacje i radę.
Nikt nie podpowie? :(

reklama
Do góry