reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie bój się :) to nie jest straszne :) Wszystko ci wytłumaczą. A jak znosisz kłucie? Ja myslalm ze tego nie przejdę a teraz cosziennie robie sobie sama zastrzyk plus stymulacja tez sama pykałam. Wtedy najmniej boli. :) Będzie dobrze. To racji ciachu i mija szybko. Ledwo się obejrzysz będzie punkcja :)
Nie boje się zastrzyków :) a i mąż jest lekarzem, wiec to tez nie problem.
Boje się reakcji organizmu. Boje się wyników i rozczarowania.
Boje się ze robiąc to wszystko w tajemnicy, zawiodę jak matka i pracodawca bo np przestane być dyspozycyjna.

reklama
Nie boje się zastrzyków :) a i mąż jest lekarzem, wiec to tez nie problem.
Boje się reakcji organizmu. Boje się wyników i rozczarowania.
Boje się ze robiąc to wszystko w tajemnicy, zawiodę jak matka i pracodawca bo np przestane być dyspozycyjna.
Nie myśl w ogóle o tym. Skup się na super efektach i nie zadręczaj złymi myślami 😉

Nie myśl w ogóle o tym. Skup się na super efektach i nie zadręczaj złymi myślami 😉
Wiem. Cały czas sobie to powtarzam.
Tylko ja czuje się tak bardzo odpowiedzialna za wszystkich, że nigdy nie pozwalałam sobie na chorowanie i słabość.
Jeszcze zaplanowałam sobie generalny remont w firmie wraz z kuciem podłóg. Od 27.11 - mam na to 2 tyg i jak myślicie? Ze mnie tam nie będzie ? 😂😂😂

Czesc dziewczyny. Jaka ja jestem wściekła, ze nie zrobiłam wcześniej mutacji genowych na trombofilie. Przed podejściem do in vitro 😔ale jak to mówią mądry człowiek po czasie…
Poraz kolejny przychodzę do Was po dobrą radę.
Jak pisalam wcześniej mam mutacje PAI-1 4G i
MTHFR 677c-t, dzisiaj odebrałam wyniki
* homocysteina 12.21 umol/l (norma 4.4-13.6)
* b12 176 pg/ml (norma 200-1100)
* kwas foliowy 24 ng/ml (norma 5.21-20)
Kwas foliowy za wysoki „nie przetwarzam” jak to zbić?
Czy metylowane suplementy (b12 i b9) wystarcza żeby zbić poziom homocysteiny i wyrównać poziom kwasu foliowego do prawidłowego poziomu? może lepiej nie brać wogole kwasu foliowego na ta chwile?

Przeciwciała ANA 0.05 ig FEU/mL (norma 0-40)
Jak interpretować wynik ANA? Jest Ok czy będzie trzeba rozszerzyć diagnostykę?

Z góry dziękuje za każda interpretacje i radę.

Cześć dziewczyny, po moich procedurach in vitro zostało mi trochę leków:
- estrofem 1 opakowanie
- encorton - 1 opakowanie
- duphaston - kilka tabletek (ważne do 01 2022
- accofil - całe opakowanie
- mam też całkiem sporo strzykawek insulinówek

Jeśli któraś byłaby zainteresowana, dajcie znać
Kochana jak u Ciebie ??
Zdania nie zmieniłaś, nic już nie będziesz próbować?

Czesc dziewczyny. Jaka ja jestem wściekła, ze nie zrobiłam wcześniej mutacji genowych na trombofilie. Przed podejściem do in vitro 😔ale jak to mówią mądry człowiek po czasie…
Czy metylowane suplementy (b12 i b9) wystarcza żeby zbić poziom homocysteiny i wyrównać poziom kwasu foliowego do prawidłowego poziomu? może lepiej nie brać wogole kwasu foliowego na ta chwile?

Na homocysteina brałam.modulator homocysteiny ze swansona.
Metylowanykwas foliowy +b12

Czy przeciwciala z wiekiem mogą się zmienić, jeśli robiłam badania 8 lat temu i wyszły wszystkie ok.

reklama
Do góry