reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A mi jeszcze jedno pytanie czy któraś może polecić jakąś klinikę i lekarza w Warszawie? Nie dla mnie tylko dla koleżanki bo niestety czasu u nich najwyższy żeby się wybrali do specjalisty dobrego [emoji17][emoji17][emoji17]
Nov.um i dr. Zam.ora.
Czeka się na niego długo ale warto.
Z pierwszą stymulacja zapisałam się do pierwszej lekarki która była dostępna. 5 transferow klapa. Zero zmian przy kolejnych transferach, ja ja musiałam prosić żeby coś zmieniała.
Druga stymulacja u dr. Z i świeży transfer zakończony sukcesem (dodam że pierwszy z zaleceniami docenta, więc w tym też coś na pewno jest)
Dr specyficzny, ale sprytny jak cholera. Ma dużo pomysłów, widać że zna się na swoim fachu

reklama
Nov.um i dr. Zam.ora.
Czeka się na niego długo ale warto.
Z pierwszą stymulacja zapisałam się do pierwszej lekarki która była dostępna. 5 transferow klapa. Zero zmian przy kolejnych transferach, ja ja musiałam prosić żeby coś zmieniała.
Druga stymulacja u dr. Z i świeży transfer zakończony sukcesem (dodam że pierwszy z zaleceniami docenta, więc w tym też coś na pewno jest)
Dr specyficzny, ale sprytny jak cholera. Ma dużo pomysłów, widać że zna się na swoim fachu
Dzieki sliczne

Jak i kiedy się to bada. I przede wszystkim ile kosztuje takie badanie, bo już glowa mała od tych kosztów.
Jesteś przygotowywana jak do transfery, czyli od 2dc przyjmujesz Estrofem i chodzisz na monitoring, w odpowiednim momencie włączasz progesteron i w 5 i 7 dniu przyjmowania progesteronu masz biopsje endometrium. Nie pamiętam ile to dokładnie kosztowało ale coś ponad 2tys.

Jesteś przygotowywana jak do transfery, czyli od 2dc przyjmujesz Estrofem i chodzisz na monitoring, w odpowiednim momencie włączasz progesteron i w 5 i 7 dniu przyjmowania progesteronu masz biopsje endometrium. Nie pamiętam ile to dokładnie kosztowało ale coś ponad 2tys.
OK a czy ma to sens robić przed całym procesem in vitro? Czy dopiero po nieudanych próbach się to robi?

reklama
OK a czy ma to sens robić przed całym procesem in vitro? Czy dopiero po nieudanych próbach się to robi?
Ja miałam robione po pierwszej próbie zakończonej poronieniem. Wcześniej poroniłam 4 razy ciążę naturalne.
U mnie okno wyszło przesunięte o dzien i w innym dniu mam podawany zarodek ale kolejne 2 próby po wykonaniu receptywnosci w ogóle się nie udały, nawet do tej implantacji nie doszło [emoji2368]

Do góry