reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A mi jeszcze jedno pytanie czy któraś może polecić jakąś klinikę i lekarza w Warszawie? Nie dla mnie tylko dla koleżanki bo niestety czasu u nich najwyższy żeby się wybrali do specjalisty dobrego [emoji17][emoji17][emoji17]
Nov.um i dr. Zam.ora.
Czeka się na niego długo ale warto.
Z pierwszą stymulacja zapisałam się do pierwszej lekarki która była dostępna. 5 transferow klapa. Zero zmian przy kolejnych transferach, ja ja musiałam prosić żeby coś zmieniała.
Druga stymulacja u dr. Z i świeży transfer zakończony sukcesem (dodam że pierwszy z zaleceniami docenta, więc w tym też coś na pewno jest)
Dr specyficzny, ale sprytny jak cholera. Ma dużo pomysłów, widać że zna się na swoim fachu

reklama
Nov.um i dr. Zam.ora.
Czeka się na niego długo ale warto.
Z pierwszą stymulacja zapisałam się do pierwszej lekarki która była dostępna. 5 transferow klapa. Zero zmian przy kolejnych transferach, ja ja musiałam prosić żeby coś zmieniała.
Druga stymulacja u dr. Z i świeży transfer zakończony sukcesem (dodam że pierwszy z zaleceniami docenta, więc w tym też coś na pewno jest)
Dr specyficzny, ale sprytny jak cholera. Ma dużo pomysłów, widać że zna się na swoim fachu
Dzieki sliczne

Jak i kiedy się to bada. I przede wszystkim ile kosztuje takie badanie, bo już glowa mała od tych kosztów.
Jesteś przygotowywana jak do transfery, czyli od 2dc przyjmujesz Estrofem i chodzisz na monitoring, w odpowiednim momencie włączasz progesteron i w 5 i 7 dniu przyjmowania progesteronu masz biopsje endometrium. Nie pamiętam ile to dokładnie kosztowało ale coś ponad 2tys.

Jesteś przygotowywana jak do transfery, czyli od 2dc przyjmujesz Estrofem i chodzisz na monitoring, w odpowiednim momencie włączasz progesteron i w 5 i 7 dniu przyjmowania progesteronu masz biopsje endometrium. Nie pamiętam ile to dokładnie kosztowało ale coś ponad 2tys.
OK a czy ma to sens robić przed całym procesem in vitro? Czy dopiero po nieudanych próbach się to robi?

reklama
OK a czy ma to sens robić przed całym procesem in vitro? Czy dopiero po nieudanych próbach się to robi?
Ja miałam robione po pierwszej próbie zakończonej poronieniem. Wcześniej poroniłam 4 razy ciążę naturalne.
U mnie okno wyszło przesunięte o dzien i w innym dniu mam podawany zarodek ale kolejne 2 próby po wykonaniu receptywnosci w ogóle się nie udały, nawet do tej implantacji nie doszło [emoji2368]

Do góry