reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

o kurczę współczuję! A coś mówiła więcej czy ma jakieś podejrzenia dlaczego?

Czy masz coś w swojej historii, co mogło sprawić, że komórki są słabej jakości? bo faktycznie na to wygląda po 2 stymulacjach w 2 innych klinikach. Ja też założyłam, że moje komórki są słabej jakości skoro nie wychodzi; choć udało się uzyskać kilka zarodków, ale też miałam dużo komórek.
Mówiła, że to od jakiś lekarstw może być.
I żebym skontaktowała się z moim lekarzem prowadzącym, żeby spróbować innej stymulacji np. w fazie lutealnej.
Mam jeszcze 10 komórek z poprzedniej stymulacji w innej klinice i będę je przewozić.

Ogólnie straciłam nadzieję. Dla takich głów jak Lewy, Ko.ziol, Zmora będziemy stanowić zagadkę.

reklama
Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Nie wiem co powiedzieć,bardzo mi przykro😥😥

No dobra dziewczyny test papa i nifty - badają wady genetyczne płodu, a co jeśli robiłam PGT zarodków i wiem że są zdrowe genetycznie, mam raz jeszcze badać genetycznie dziecko? Przecież genetycznie w macicy zarodek się nie zmienił🤔

Kochana jeśli będzie co transferować to dopiero w następnym cyklu krio.
Och wybacz myślałam, że to jeszcze jutro mogloby się zadziac. 😢
I żebym skontaktowała się z moim lekarzem prowadzącym, żeby spróbować innej stymulacji np. w fazie lutealnej.
Mam jeszcze 10 komórek z poprzedniej stymulacji w innej klinice i będę je przewozić.

Ogólnie straciłam nadzieję. Dla takich głów jak Lewy, Ko.ziol, Zmora będziemy stanowić zagadkę.

😭😭😭

Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Bardzo mi przykro 😭tule Cię mocno do serduszka 😘 może warto rozważyć adopcję zarodka albo kom. Jajowych?

powiem tak, masz dream team jeśli chodzi o lekarzy. Może faktycznie jeszcze 1 stymulacja, ale z innym podejściem coś pomoże; a na stymulkach Pan Z zna się dobrze:). A chcesz te komórki przewozić, żeby potem razem z tymi z nowej stymulacji zapłodnić? Komórki niekoniecznie rozmrożą się wszystkie, bo one są bardziej podatne na zniszczenia podczas mrożenia/rozmrażania niż zarodki; poza tym nie wiadomo jakiej są jakości skoro nie było z nich zarodków; a koszty to pewnie kilka tysi (strzelam, że ok. 1000 za przygotowanie w poprzedniej klinice, 500-1000 transport; ok. 1000 za przyjęcie w nowej klinice).
Oni to zasugerowali to przewożenie?

Pytali się nas przed stymulacją czy nie chcemy ich przewieść ale za chwile lekarz dodał, że w sumie nie wiadomo czy ma to sens bo skoro zarodki zatrzymały się w stadium moruli to i mogą być kiepskie.

reklama
powiem tak, masz dream team jeśli chodzi o lekarzy. Może faktycznie jeszcze 1 stymulacja, ale z innym podejściem coś pomoże; a na stymulkach Pan Z zna się dobrze:). A chcesz te komórki przewozić, żeby potem razem z tymi z nowej stymulacji zapłodnić? Komórki niekoniecznie rozmrożą się wszystkie, bo one są bardziej podatne na zniszczenia podczas mrożenia/rozmrażania niż zarodki; poza tym nie wiadomo jakiej są jakości skoro nie było z nich zarodków; a koszty to pewnie kilka tysi (strzelam, że ok. 1000 za przygotowanie w poprzedniej klinice, 500-1000 transport; ok. 1000 za przyjęcie w nowej klinice).
Oni to zasugerowali to przewożenie?
mi zawołali 4700 za przewiezienia nasienia z biopsji,wiec zrobiliśmy na nowo biopsjęChyba ,że to są te same kliniki,to inaczej patrzą.

Do góry