reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Źle mi z tym wszystkim. To moja 5 stymulacja, lekarze nie opierają się na wcześniejszych doświadczeniach, dla mnie logiczne jest, że jeśli na jakimś leku i określonej dawce otrzymano mało komórek, to trzeba coś innaczej zrobić... Oni działają teraz bardzo schematycznie, w tej stymulacji nikt nie wziął pod uwagę moich wyników immunologicznych. Każda stymulacja kończy 2-4 dojrzałymi komórkami. Już nie mam pomysłu na siebie... 😔

reklama
A czemu nie podadzą tego co jest??
Nie miałam punkcji, wszystkie zarodki są w stanie moruli, nie osiągnęły stadium blastocysty, potrzymają je do jutra, jeśli się nic nie zmieni, to zostaną zniszczone, jeśli któryś nadgoni to pójdzie do mrożenia i transfer w następnym cyklu. Dziewczyny mam tyle żalu w sobie i złości... [emoji17][emoji17][emoji17]

Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Jezu, bardzo mi przykro...

Źle mi z tym wszystkim. To moja 5 stymulacja, lekarze nie opierają się na wcześniejszych doświadczeniach, dla mnie logiczne jest, że jeśli na jakimś leku i określonej dawce otrzymano mało komórek, to trzeba coś innaczej zrobić... Oni działają teraz bardzo schematycznie, w tej stymulacji nikt nie wziął pod uwagę moich wyników immunologicznych. Każda stymulacja kończy 2-4 dojrzałymi komórkami. Już nie mam pomysłu na siebie... 😔
Przykro mi,że tak jest.Ja podchodzę drugi raz do in vitro,wcześniej miałam reklamówkę leków,teraz mam kilka.Calkiem inne leki mam teraz,niż wtedy.A jakie masz AMH bo ja mam tylko 0,5

O matko... Jak Ty strasznie dużo przeszłaś już stymulacji... Również jestem tego zdania, że lekarz powinien coś zmienić po 1 lub 2 stymulacji... Coś dziwnego... W takim miejscu, gdzie walczy się o istoty ludzkie nie powinno być miejsca na poważne błędy lub działać sztampowo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lkarnityna nie larginina😊
No właśnie znalazłam info o l-argininie:

Naukowcy odkryli, że L-arginina, która jest aminokwasem wpływa na dojrzewanie komórek jajowych oraz zapobiega ich wczesnemu starzeniu się. Tlenek azotu powstały z L-arganiny w stężeniach fizjologicznych rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Dzięki niemu następuje także wydzielanie odpowiedniej ilości śluzu przez szyjkę macicy, dzięki czemu plemniki mają lepsze dotarcie do komórki jajowej. Suplementacja L-argininy pozytywnie wpływa na płodność kobiety, a także powodzenie procedury in vitro i szybkość uzyskania ciąży, a także zwiększa odsetek ciąż.

Biedna [emoji17]
Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.

Nie poddawaj się 💪wierzę że w końcu się uda, nie takie rzeczy widziało już to forum, dramy radę.. Tylko trochę cierpliwości ❤️❤️

Jeju jak mi przykro 😥😥😥😥 komórki gąbczaste? Hmm ciekawe dlaczego.... Kurcze a może przyjmujesz jakieś leki na stałe?
Eutyrox, wcześniej brałam metforminę ale w N.ovum endokrynolog kazała odstawic.
A tak to suple.

NIe potrafię tego pojąć, za pierwszym razem zapładniają się wszystkie ale przestają się rozwijać.
Teraz się nie zapładniają.
Minęło pół roku od 1 próby, a jesteśmy w punkcie wyjścia.
Plemniki męża - super, tylko co z tego.

reklama
Do góry