reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

o kurczę współczuję! A coś mówiła więcej czy ma jakieś podejrzenia dlaczego?

Czy masz coś w swojej historii, co mogło sprawić, że komórki są słabej jakości? bo faktycznie na to wygląda po 2 stymulacjach w 2 innych klinikach. Ja też założyłam, że moje komórki są słabej jakości skoro nie wychodzi; choć udało się uzyskać kilka zarodków, ale też miałam dużo komórek.
Mówiła, że to od jakiś lekarstw może być.
I żebym skontaktowała się z moim lekarzem prowadzącym, żeby spróbować innej stymulacji np. w fazie lutealnej.
Mam jeszcze 10 komórek z poprzedniej stymulacji w innej klinice i będę je przewozić.

Ogólnie straciłam nadzieję. Dla takich głów jak Lewy, Ko.ziol, Zmora będziemy stanowić zagadkę.

reklama
Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Nie wiem co powiedzieć,bardzo mi przykro😥😥

No dobra dziewczyny test papa i nifty - badają wady genetyczne płodu, a co jeśli robiłam PGT zarodków i wiem że są zdrowe genetycznie, mam raz jeszcze badać genetycznie dziecko? Przecież genetycznie w macicy zarodek się nie zmienił🤔

Kochana jeśli będzie co transferować to dopiero w następnym cyklu krio.
Och wybacz myślałam, że to jeszcze jutro mogloby się zadziac. 😢
I żebym skontaktowała się z moim lekarzem prowadzącym, żeby spróbować innej stymulacji np. w fazie lutealnej.
Mam jeszcze 10 komórek z poprzedniej stymulacji w innej klinice i będę je przewozić.

Ogólnie straciłam nadzieję. Dla takich głów jak Lewy, Ko.ziol, Zmora będziemy stanowić zagadkę.

😭😭😭

Dziewczyny, fatalne wieści mam.

8 komórek dojrzałych/12, żadna się nie zapłodniła.
Embriolog (K. K.oziol) mówiła, że są jakieś "gąbczaste", a nie elastyczne. Pytali mnie czy brałam jakieś lekarstwa ale ja nic takiego nie brałam. Q10, l-karnityne, suple generalnie.

Sami z siebie próbują na 3 IVM i są w szoku, że coś takiego miało miejsce.

2 procedura, drugi raz 0 blastocyst.
Bardzo mi przykro 😭tule Cię mocno do serduszka 😘 może warto rozważyć adopcję zarodka albo kom. Jajowych?

powiem tak, masz dream team jeśli chodzi o lekarzy. Może faktycznie jeszcze 1 stymulacja, ale z innym podejściem coś pomoże; a na stymulkach Pan Z zna się dobrze:). A chcesz te komórki przewozić, żeby potem razem z tymi z nowej stymulacji zapłodnić? Komórki niekoniecznie rozmrożą się wszystkie, bo one są bardziej podatne na zniszczenia podczas mrożenia/rozmrażania niż zarodki; poza tym nie wiadomo jakiej są jakości skoro nie było z nich zarodków; a koszty to pewnie kilka tysi (strzelam, że ok. 1000 za przygotowanie w poprzedniej klinice, 500-1000 transport; ok. 1000 za przyjęcie w nowej klinice).
Oni to zasugerowali to przewożenie?

Pytali się nas przed stymulacją czy nie chcemy ich przewieść ale za chwile lekarz dodał, że w sumie nie wiadomo czy ma to sens bo skoro zarodki zatrzymały się w stadium moruli to i mogą być kiepskie.

reklama
powiem tak, masz dream team jeśli chodzi o lekarzy. Może faktycznie jeszcze 1 stymulacja, ale z innym podejściem coś pomoże; a na stymulkach Pan Z zna się dobrze:). A chcesz te komórki przewozić, żeby potem razem z tymi z nowej stymulacji zapłodnić? Komórki niekoniecznie rozmrożą się wszystkie, bo one są bardziej podatne na zniszczenia podczas mrożenia/rozmrażania niż zarodki; poza tym nie wiadomo jakiej są jakości skoro nie było z nich zarodków; a koszty to pewnie kilka tysi (strzelam, że ok. 1000 za przygotowanie w poprzedniej klinice, 500-1000 transport; ok. 1000 za przyjęcie w nowej klinice).
Oni to zasugerowali to przewożenie?
mi zawołali 4700 za przewiezienia nasienia z biopsji,wiec zrobiliśmy na nowo biopsjęChyba ,że to są te same kliniki,to inaczej patrzą.

Do góry