reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dokładnie tak, ja akurat miałam wyniki po tygodniu od usg; ale podejście w stylu pobrać krew wcześniej jest zdecydowanie lepsze; no i można ją pobrać wcześniej, bo masz od razu pakiet i się nie zastanawiasz. Powodzenia! :)
Dziękuje ❤️❤️❤️ Zrobiłam pappap właśnie i pewnie wyniki są wiem ze one nie maja sensu bez usg i wprowadzenia do programu ale wole nie patrzec i nie sprawdzać żeby mnie nie korciło internety podczytywać 🙃😉. Wizyta w poniedziałek i to o 6 rano 😂🙈

Tak miałam w tym samym dniu pobierana krew co usg. I tak, z samego usg już lekarz może Ci coś powiedzieć. Ja się tak stresowałam ze lekarz sam mnie zaczął uspokajać i opowiadać ze wszystko jest w normie. Jednak końcowe wyniki są najbardziej wiążące te z przeliczonymi wartościami z krwi
No właśnie 🙈 na samą myśl mi gula w gardle stoi - tyle stresu jeszcze 🙃. Na początku właśnie myslalam ze oddaje się krew w tym samym dniu co usg ale zadzwoniłam do tego lekarza który będzie je wykonywać i on mi mówi ze wyniki chce już mieć przy tym jak będzie usg robić . No ale co lekarz to inna praktyka 🤷🏼‍♀️. Całe szczęście ze u Ciebie wszystko dobrze ❤️✊🏻✊🏻

Kurczę ja miałam 18% i tylko raz miałam badane prawie rok po pierwszym poronieniu jak długo nie mogliśmy zajść i Doktor P kazał od transferu accofil i encorton myślisz że to wystarczy? Myślisz że powinnam je zbadać znowu?
A ile czasu przed transferem będziesz brała encorton ?

wcześniej miałam „profilaktycznie” steryd do transferów, ale nic nie zdążył zbić bo było za mało czasu 🥴

Pytanie do osob w trakcie procedury, kiedy i jak często się mierzy endometrium ?

Cześć, w klinice gdzie się teraz leczę (Czechy) mierzy się endometrium między 10 a 12 dniem. Z lekarzami dogadałam się tak, że pierwszy cykl robimy "na sucho", żeby wiedzieć jak dokładnie reaguje moje endometrium na estrogeny i dopiero potem odbędzie się transfer zarodka.

Mieli dziś do mnie dzwonić z laboratorium ile udało się zapłodnić komórek [emoji3064][emoji3064][emoji3064] Jest już południe i nic .... Boje się sama dzwonić ....

reklama
Do góry