reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dokładnie tak, ja akurat miałam wyniki po tygodniu od usg; ale podejście w stylu pobrać krew wcześniej jest zdecydowanie lepsze; no i można ją pobrać wcześniej, bo masz od razu pakiet i się nie zastanawiasz. Powodzenia! :)
Dziękuje ❤️❤️❤️ Zrobiłam pappap właśnie i pewnie wyniki są wiem ze one nie maja sensu bez usg i wprowadzenia do programu ale wole nie patrzec i nie sprawdzać żeby mnie nie korciło internety podczytywać 🙃😉. Wizyta w poniedziałek i to o 6 rano 😂🙈

Tak miałam w tym samym dniu pobierana krew co usg. I tak, z samego usg już lekarz może Ci coś powiedzieć. Ja się tak stresowałam ze lekarz sam mnie zaczął uspokajać i opowiadać ze wszystko jest w normie. Jednak końcowe wyniki są najbardziej wiążące te z przeliczonymi wartościami z krwi
No właśnie 🙈 na samą myśl mi gula w gardle stoi - tyle stresu jeszcze 🙃. Na początku właśnie myslalam ze oddaje się krew w tym samym dniu co usg ale zadzwoniłam do tego lekarza który będzie je wykonywać i on mi mówi ze wyniki chce już mieć przy tym jak będzie usg robić . No ale co lekarz to inna praktyka 🤷🏼‍♀️. Całe szczęście ze u Ciebie wszystko dobrze ❤️✊🏻✊🏻

Kurczę ja miałam 18% i tylko raz miałam badane prawie rok po pierwszym poronieniu jak długo nie mogliśmy zajść i Doktor P kazał od transferu accofil i encorton myślisz że to wystarczy? Myślisz że powinnam je zbadać znowu?
A ile czasu przed transferem będziesz brała encorton ?

wcześniej miałam „profilaktycznie” steryd do transferów, ale nic nie zdążył zbić bo było za mało czasu 🥴

Pytanie do osob w trakcie procedury, kiedy i jak często się mierzy endometrium ?

Cześć, w klinice gdzie się teraz leczę (Czechy) mierzy się endometrium między 10 a 12 dniem. Z lekarzami dogadałam się tak, że pierwszy cykl robimy "na sucho", żeby wiedzieć jak dokładnie reaguje moje endometrium na estrogeny i dopiero potem odbędzie się transfer zarodka.

Mieli dziś do mnie dzwonić z laboratorium ile udało się zapłodnić komórek [emoji3064][emoji3064][emoji3064] Jest już południe i nic .... Boje się sama dzwonić ....

reklama
Do góry