reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czyli jest to jednym słowem zawodne... Przeciez nie widzą, co jest w środku🤷‍♀️nawet najpiękniejsza blastka może być wadliwa genetycznie, mogą ewentualnie wskazać, jakie zarodki miały niewłaściwe tempo podziału... No ale embriolodzy sami nie wiedzą z jakiej blastki powstali 🤷‍♀️a może brzydkiej? 😁Póki co wzorują się na książce embriologa, a to jak widać jest zawodne... Ja też mam wczesną blastkę ale to w żaden sposób nie jest powiązane z ewentualną wadą, może być ale nie musi..
Będzie wszystko dobrze👍👍👍

reklama
O fu** a gdzie je robilas??? W jakiej miejscowości??? 🙈 kurde dzwonię wszędzie gdzie się da i pytam czy to robią i wszędzie rozkładają ręce... Juz nie wiem gdzie się udać.... Niby jestem zapisana do Łodzi na to mrl i pytałam Pani w rejestracji ale odpowiedziała mi tak zdawkowo że nie jestem pewna czy tam na pewno robią.... A dodzwonić się do nich graniczy z cudem.... Teraz podobno mają urlop do 1 sierpnia 😔😔😔😔
Mówiłam Ci Kochana że mrl i NK w Krakowie zrobisz u Sachy al 29-listopada 178

Ostatnia edycja:
Dziekuje. A co z tymi nk co Ci wprowadzili na to? Utrzymalas wtedy ciaze?
Dzisiaj sie umowilam na badanie immunofenotypu z tymi nk wlasnie ale ze wzgledu na to, ze bralam 20 dni sterydy moge je zrobic dopiero za 3 tygodnie😥. Nikt mi wczesniej tego nie zlecil. Do dr Pasnika i do kliniki dr Malinowskiego nie idzie się dodzwonić😫
Kochana gdzie umówiłas??? Ja je muszę zrobić a wszędzie mówią że nie robią 😔😔😔😔

Chciałam Ci jeszcze napisać coś od siebie, z mojego doświadczenia....że adopcja to może być coś cudownego co Was spotka.. widzę po Twoich wpisać że jesteś gotowa na to a nie każdy by był.. Ja znam adopcję z tej najlepszej możliwej strony. Moja mama była adoptowna jako malutkie dziecko przez najwspanialszych ludzi pod słońcem.. byli po 40tce jak ją adoptowali. Byli cudownymi ludźmi, dali jej i nam tyle miłości że dla mnie byli jak aniołowie. Mama w wieku 12 lat dowiedziała się że była adoptowana... Tak ich kochała że nigdy nikogo nie szukała, rodzicami byli całe życie dla niej tylko oni.. nawet jak odnalazło ją rodzeństwo i jak była już dorosła dowiedziała się gdzie mieszka jej biologiczna matka. Nic to nie zmieniło w jej i naszym życiu, nie spotkała się z bilogiczna matką, nie chciała, jej rodzice pomagali jej w kontakcie z bratem jak była młoda.. Moi dziadkowie byli dla nas najważniejsi i wychowali nas najlepiej jak można to sobie wyobrazić.. Jak słyszę o parach które chcą zaadoptować dziecko to w oczach mam moich cudownych dziadków i każdemu życzę aby takiej adopcji właśnie jak u nich doświadczyli... Bo wiem że może być różnie, tak samo relacje z biologicznymi dziećmi mogą być trudne.. Ale to co rodzice adopcyjni są w stanie dać dziecku które nie ma biologicznych rodziców to ciężko opisać słowami jaki to ma ogromny wpływ na życie adoptowanego dziecka... Niech dla Was to będzie cudowne doświadczenie
❤️❤️❤️

Jutro mam transfer z nowymi zaleceniami. Dołączyła mi Accofil, wczoraj miałam wlew a od dziś podskórnie. Mam nadzieję, że to była przyczyną wszystkich niepowodzeń i teraz ciążę utrzymam [emoji120]
Mi wyszły niskie komorki nk w endometrium a z krwi miałam ok.
A jak bada się te komorki nk w endometrium? Bo rozumiem, ze to nie badanie z krwi?

reklama
Te badanie pomaga embriologom wybrać najlepiej rokujący zarodek,u nas wszystkie 5 zapłodnionych komórek dotrwało dzięki time lapse do 6 doby,ale tylko 1 zarodek nadawał się do mrożenia.A że okazał sie wadliwy to był po prostu pech.
A dlaczego zarodki dotrwały dzięki time lapse? To są jakieś specjalne warunki hodowlane? Bo myślałam, że chodzi tylko o częste monitorowanie 😁

Do góry