Coffe18
Fanka BB :)
EhhhhU mnie beta 1.20 więc lipa nie udało się ;( dziś 7 dzień po transferze
Tule mocno
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
EhhhhU mnie beta 1.20 więc lipa nie udało się ;( dziś 7 dzień po transferze
Iza, nie jesteś jedyna... Wiem, że to żadne pocieszenie że innym też się nie udaje, ale w tym pasmie szczęśliwych bet można sobie zadawać pytanie dlaczego u mnie nie może się tak skończyć... Ja nie poroniłam, nigdy nie udało mi się utrzymać ciąży tak długo, co nie znaczy że nie straciłam szansy na bycie matką.Z zarodkami jest chyba wszystko ok ale to mój organizm nie ma siły utrzymać ciąży a ja próbowałam już wszystkiego. Zrobiłam wszystko, jem masę witamin pełno badań akupunktura, dodatkowe zabiegi...
Poronienie mnie "dobiło". Wszyscy w koło mają dzieci a ja nie mogę na to patrzeć. Jestem zazdrosna.
Czytam was na forum jak piszecie o pozytywnych betach i nawet nie umiem się odezwać bo mi się to kojarzy tylko z poronieniem i tym całym smutkiem. Sorry...
Tak, bylam u niego z immunologia. Dal zalecenia i będę probowac strasznie sympatyczny lekarz. Wszystko tlumaczy dokladnie i powoli@Orchidea33 słyszałam tam o Sydor że też jest dobry znajoma tam chodziła
Wtedy przyczyną poronienia była infekcja jaja płodowego. Parvowirus, moze listerioza, tego już się nie dowiem, coś co ja przeszlam bezobjawowo,a dziecku zaszkodziło.Ja miałam stwierdzona niewydolność w pierwszej ciąży, szyjka nagle poleciała i w 22tc był lejek I pozostałość 1cm zamknietej szyjki. Na CITO szew i lezenie, fenoterol i luteina do końca. Szyjka w tym stanie wytrzymała do końca aż do CC. W obecnej drugiej ciąży założono mi szew w 14tc I szyjka trzyma na nim bardzo dobrze w 28tc nadal 36mm. Do tego bardzo dużo leżę, na noc cyclogest, 4 razy dziennie magnez. A poronienie było z powodu szyjki właśnie? W 26tc już dość rzadko zakłada sie szew, prędzej pessar który jest trochę mniej skuteczny ale zawsze coś tam pomoże aby zatrzymać postep skracania.
Powtarzaj, ja bym powtarzałaZastanawiam się czy jest sens powtarzać jeszcze bete bo jak by miała być to by już coś było. W klinice kazali mi robić pierwsza betę dopiero w piątek